ris, slovenija
Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj izjemnega, brez strahu so pritacali po cesti

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Dvakrat dnevno pojejo srčne pesmi

2. 4. 2020; 12.15
Avtor: PR
aktual

Del ekipe Radia Aktual foto: Radio Aktual

Za dobro voljo v teh nepredvidljivih časih, ko se svet bori s pandemijo koronavirusa, poskrbijo tudi na Radiu Aktual, kjer širijo optimizem, informacije in dobro glasbo.

»Dvakrat dnevno, ob 14i-ih in 20-ih zapojemo znane slovenske pesmi, kot so Dan ljubezni, Med iskrenimi ljudmi, Siva pot, Ti si moj sonček in ostale. Namenjene so dvigu morale ter zahvala vsem, od komunalnih delavcev, poštarjev, pekov do trgovcev in zdravstvenih delavcev. Ker skrbijo za to, da se Slovenija ne ustavi, da nam razen druženja nič ne manjka oziroma, da nam manjka čim manj,« je povedal voditelj Klemen Bunderla.

Radio Aktual lahko v živo poslušate tudi TUKAJ >>KLIKNITE<<

foto: Radio Aktual

Pesmi, ki jih predvajajo so bodisi stare popevke, bodisi pesmi, ki imajo neko čustveno noto in jih vsi poznajo: »Na tem mestu se morem zahvaliti tudi vsem našim glasbenim urednikom, ki pesmi očitno dobro izbirajo, saj je odziv nad pričakovanji. Poslušalci nas dnevno zasipavajo s posnetki, kako pojejo sami ob oknu, z družino, kako z balkona pojejo sosedu. Človeku se res utrne solza, bravo, Aktualovci, res ste srčni!«

Aktualovci so si enotni, s petjem se človek sprosti, pozabi na skrbi vsaj za nekaj trenutkov, saj glasba ne pozna meja in je univerzalni jezik. »Predvsem pa je krasen občutek, ko pomisliš, da nas tisti trenutek naenkrat poje 400.000 (sodelujejo namreč še radio Veseljak, Ptuj, Celje in Krka), da nas je toliko združenih v enem trenutku. Kakšna moč in energija,« je navdušeno dejal Klemen in dodal, da program popestrijo tudi z znanim gostom. »Vsak dan se nam oglasi naš Aktualov prijatelj ali prijateljica - glasbenik iz varnega doma. Pokukamo v njegovo dnevno sobo in zapojemo. Nad odzivom slovenskih ter tujih glasbenikov smo navdušeni. Hvala še enkrat vsem, ki vam ni vseeno. Skupaj bomo zmagali!«

Zmagali pa so tudi minuli petek, saj so se pridružili več kot 30. slovenskim radijskim postajam, ki so simultano zaploskale v eter in se z aplavzom zahvalile požrtvovalnim Slovencem.

prejšnji članek
Danes obeležujemo svetovni dan zavedanja o avtizmu
Zdravje
Danes obeležujemo svetovni dan zavedanja o avtizmu
naslednji članek
Jan Plestenjak si je našel zavetje
Svet slavnih
Jan Plestenjak si je našel zavetje