KROMPIRJEVI NJOKI foto: V.M.
Če vam je v ozimnici ostalo še kaj krompirja, bo izdelava krompirjevih njokov kot nalašč za to, da porabite staro zalogo. A gremo lepo po vrsti.
Kaj potrebujemo?
- 700 g krompirja
- 300 g ostre moke
- 50 zdroba
-3 ščepce soli
- eno jajce
Postopek priprave:
Cel krompir skuhajte v osoljeni vodi.
V času, ko se krompir kuha, v skledo presejte moko, dodajte zdrob, sol in jajce.
Ko je krompir kuhan, ga še vročega olupite in ga z namenskim pripomočkom za stiskanje krompirja stisnete med pripravljene sestavine. Slednje lahko pregnetete ročno ali s pomočjo robotskega mešalnika.Priprava mehkega testa ni zapletena, boste pa verjetno potrebovali nekoliko več moke, ki jo med pripravo brez strahu dodajajte.
Pripravljeno testo razrežite na več delov, slednje pa oblikujte v za prst debele svaljke, ki jih boste na koncu razrezali na manjše kose.
V kolikor boste njoke zamrznili, jih pomokane polagajte na pladenj tako, da se med seboj ne bodo dotikali. Pladenj nato položite v hladilno omaro. Ko bodo njoki zmrznjeni, jih shranite v vrečko ali posodo. Če bi sveže pripravljene njoke shranili v vrečko, bi se slednji med seboj zlepili.
Kaj pa kuhanje? Preprosto. V vrelo osoljeno vodo stresite želeno količino njokov, zmanjšajte temperaturo in ob nežnem brbotanju kuhajte še dve minuti po tistem, ko bodo že priplavali na površje.
KROMPIRJEVI NJOKI foto: V.M.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.