mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1)
Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. Ste jo videli?

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Filip Flisar: velikokrat pride do tega, da bi od doma najraje ušel

16. 4. 2020; 06.00
Avtor: K.M.
filip flisar

Filip Flisar in Monika Vuk foto: M24

Slovenski smučar prostega sloga je iskreno spregovoril o psihološkem stanju, ki ga je sabo prinesla izolacija zaradi koronavirusa.

"Moram bi opravljati fizioterapijo, a jih zaradi trenutnih zdravstvenih razmer ne morem. Določenih gibov ne morem delati, teči ne morem, lahko pa vsaj kolesarim. Ne na Pohorju, ampak imam svoja pota, ki niso obljudena. Tako je v normalnih okoliščinah, zdaj pa se tega še bolj držim. Kolesarjenje je trenutno poleg zaporniških telesnih ena redkih stvari, s katero lahko do neke mere vzdržujem pripravljenost, vse druge reči pa bodo morale še nekaj časa počakati," je za STA dejal Filip Flisar, ki pravi, da ga trenutne razmere niso posebej prizadele, saj ne bi bilo v drugačnih časih nič drugače. So pa nekoliko vplivale na domače življenje. 

"Tekmovalci si v takem času ponavadi vzamemo aktivni premor, tudi današnje stanje lahko imenujemo podobno. Je pa psihološko stanje povsem drugačno. Doma opravljam družinske obveznosti, previjam otroka, a velikokrat pride do tega, da bi od doma najraje ušel. A bom že nekako zdržal, vsaj dolgčas mi ni. Moram pa reči, da sem v karanteno prišel pripravljen, saj sem bil pred epidemijo v osamitvi v bolnišnicah," je dejal nekdanji svetovni prvak, ki meni, da s poškodbo ob koncu sezone ni veliko izgubil, od stanja v Evropi pa tudi ničesar pridobil glede na konkurente.

V tem času je veliko v stiku s prijatelji iz vsega sveta in je na tekočem, kaj se dogaja drugje. V stiku je tudi s svojimi sponzorji na čelu z glavnim Red Bullom, vsi zaenkrat stojijo za njim, nihče naj ne bi krčil sredstev za naslednjo sezono.

prejšnji članek
Dobrodelni Luka Jezeršek
Svet slavnih
Dobrodelni Luka Jezeršek
naslednji članek
Britney Spears in Justin Timberlake končno zakopala bojno sekiro?
Svet slavnih
Britney Spears in Justin Timberlake končno zakopala bojno sekiro?