Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zakulisje Delovne akcije: Tako je v resnici ...

28. 4. 2020; 10.00
Avtor: Revija Zvezde Lady
bojan zlebnik

Bojan Žlebnik in Ana Praznik sta odličen tandem, ki pomaga ljudem. foto: POP TV

Ana Praznik in Bojan Žlebnik sta nam zaupala podrobnosti iz zakulisja oddaje Delovna akcija. Česa gledalci ne vidimo?

Dogajanje, ki ga lahko spremljamo v oddaji, je le delček vsega, kar je treba postoriti, da je prenova končana. Kako poteka vajino delo? Koliko ur dela, truda, požrtvovalnosti in ljudi je zadaj?

Bojan: To, kar se vidi na televiziji, je samo delček tistega, kar mi v resnici opravimo. Že sama priprava na snemanje nam vzame kar nekaj časa, je pa res, da nama pri tem delu pomaga vsa ekipa, ki ni tako medijsko izpostavljena.

Ana: Tukaj je treba poudariti, da nisva samo midva tista, ki delava. Zadaj je še ekipa, ki se je nikoli ne vidi, pa je vseeno velik del prenove. Recimo Ula, ki skrbi, da so vse prenove videti kot iz škatlice, potem je tukaj produkcijska ekipa, ki poskrbi za komunikacijo s kakšnimi tretjimi akterji, in tako naprej. Sicer pa, ja, ko snemamo oddajo, je to od jutra do večera. Vsak dan, dokler prenova ni končana. Tako da so v tem primeru gotovo najine družine tiste, ki so prikrajšane za naju. No, pravzaprav je enako tudi pri mojstrih, ki vse fizično delo tudi opravijo. Veliko je odrekanja, veliko truda in predvsem veliko dela. Na koncu pa odtehta zadovoljstvo in to, da si nekaj dobro naredil. In s tem še nekomu pomagal do lepšega življenja.

Ana in Bojan foto: POP TV

V oddaji vedno poudarjate tekmo s časom. Na koncu se vedno vse srečno izide. Pa je vedno resnično vse dokončano v roku?

Ana: Hja, takrat ko že vnaprej vemo, da zadeve ni mogoče dokončati v petih dneh, po navadi podaljšamo, in kot smo že nekajkrat videli, iz tega nastaneta potem dve oddaji. A ko si roke določimo, se jih vedno držimo. In če gre časovno na tesno, potem pač malo stisnemo, da je na koncu vse tako, kot mora biti.

Bojan: Če je rok pet dni, delo opravimo v petih dneh, in tukaj pridejo na plan izkušnje, da že v zasnovi vzamemo objekte, ki jih je mogoče izvesti v petih dneh.

Ana Praznik foto: Jaka Koren

Seveda delo ne bi bilo nikoli dobro in pravočasno opravljeno, če ne bi imeli za seboj dobre ekipe. Kdo so ljudje, ki pomagajo pri prenovah?

Ana: Ekipa je res ključ do uspeha. In moram iskreno povedati, da sem zelo ponosna na vsakega mojstra posebej. Zelo cenim njihovo delo in znanje, ki ga imajo. Fiki skrbi za kopalnice, Ičo za elektriko, Jure, Alen, Matjaž, Andraž pa za vse preostalo. No, da smo si na jasnem, ko je časovna stiska, vsi poprimejo za vsakršno delo. Mi vsi, če sem čisto iskrena.

Bojan: To so obrtniki, ki v vsakdanjem delu delajo ravno to in tako, kot jih vidimo na televiziji. Moja služba v vsakdanjem času je malo drugačna, saj sem direktor nepremičninskega podjetja, ki gradi hiše za trg. Res pa je, da če bi bil obrtnik, kot so moji mojstri, bi verjetno lahko marsikateri družini svetoval, kako preurediti sobo, kopalnico ali celo hišo.

prejšnji članek
Harry pokazal, da je še vedno povezan s kraljevo družino
Svet slavnih
Harry pokazal, da je še vedno povezan s kraljevo družino
naslednji članek
Danes bi Brendi slavil 58 let
Svet slavnih
Danes bi Brendi slavil 58 let
#nasazenazenska
nasazenazenska