Rusko veleposlaništvo
Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Noel Gallagher objavil izgubljeno pesem

16. 5. 2020; 09.00
Avtor: STA
Oasis, Liam Gallagher, Noel Gallagher

Brata sta se večkrat skregala in pobotala ... foto: Profimedia

Noel Gallagher je odkril izgubljeno skladbo z naslovom Don't Stop, ki je nastala v sklopu zasedbe Oasis.

Pesem je našel doma v času izolacije na eni od neoznačenih zgoščenk v obliki demo posnetka. Skladba, ki ni bila nikoli posneta v studiu, je zazvenela le na zvočni vaji pred koncertom v Hong Kongu pred približno 15 leti, je Noel Gallagher pojasnil na Twitterju. Noel je po sporu z bratom Liamom in razpadu skupine Oasis leta 2009 objavil tri albume s svojo novo zasedbo Noel Gallagher's High Flying Birds. Pretekli mesec je izšel EP Blue Moon Rising.
Oboževalci nekdanje skupine Oasis še vedno upajo, da bosta brata zakopala bojno sekiro. Noel je pretekli mesec za britanski Vogue dejal, da je večkrat razmišljal o sodelovanju, vendar pa, kot je razbrati iz njegovih s kletvicami zaznamovanih izrazov, še vedno goji zamero do brata.
Glasbene kritike so Oasis prepričali že s prvim albumom Definitely Maybe leta 1994, a se je Noel kmalu zatem sprl z bratom in zapustil skupino. Brata sta se začasno pobotala in Oasis so se ponovno združili ter izdali svoj znameniti album (What's The Story) Morning Glory. V naslednjem desetletju se je skupina z osmimi skladbami povzpela na vrh britanske lestvice najboljših singlov. Prejeli so 15 nagrad britanske glasbene revije New Musical Express, pet britov in štiri evropske glasbene nagrade MTV.

Kljub uspehu pa so skupino ves čas spremljala nesoglasja, ki so vrhunec doživela v zaodrju koncerta v Parizu leta 2009, ko sta se brata sprla in je Noel razbil Liamovo kitaro. Oasis so tedaj končali svojo skupno pot.

prejšnji članek
Že danes znan slovenski predstavnik na Evroviziji 2021
Svet slavnih
Že danes znan slovenski predstavnik na Evroviziji 2021
naslednji članek
Na kolenih zaprosil slovensko radijsko voditeljico
Svet slavnih
Na kolenih zaprosil slovensko radijsko voditeljico
#obraziavenija
obraziavenija