901596_f168_dragonja_promet02t
Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še ne bo konec

870457_151-vatikan
Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v Vatikan

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Jan Plestenjak se umika

26. 5. 2020; 12.00
Avtor: K.M.
jan plestenjak

Jan Plestenjak foto: Radio Aktual

Naznanil je, da v naslednjem letu in nekaj mesecih ne bo podal nobenega intervjuja.

Nobena skrivnost ni, da je Jan Plestenjak strasten voznik in velik ljubitelj avtomobilov. Prav to je glavna tema pogovora desete epizode podkasta Avtomat, v kateri Jan in njegov gostitelj, David Urankar, klepetata o najljubših avtomobilih, vožnji in še marsičem. Jan zaupa tudi to, katero človeško čutilo se mu zdi najpomembnejše ...



»Ponosen sem, da je v jubilejni epizodi Avtomata moj gost prav Jan, ki je znan po tem, da se načeloma izogiba medijem in zelo ceni svojo zasebnost. Glede na to, da se je odločil, da naslednje leto in tri mesece ne bo dal nobenega intervjuja in je torej gostovanje v Avtomatu njegova zadnja medijska pojava za daljši čas, je to res posebno doživetje,« pove Urankar, ki sicer Plestenjaka iz avtomobilističnega sveta pozna že dlje časa.

David Urankar, Jan Plestenjak foto: Andraž Lazič


Za razliko od ostalih epizod, ko David z gostom podkast snema preko internetnega programa na daljavo, sta z Janom na njegovo snemala v živo, ob kozarcu dobrega viskija. »Mislim, da smo v današnjem času preveč izgubili stik drug z drugim,« svojo željo po snemanju v živo utemelji Jan, ki meni, da je pomemben del komunikacije tudi vonj, ki je najmočnejši človeški čut. Prav vonj pa se mu zdi tudi velik del avtomobilistične izkušnje, zato ni prav nič navdušen nad novodobnimi električnimi avti.

V desetih epizodah gostil najrazličnejše goste
Avtomat je z desetimi epizodami zelo »mlad« podkast, je pa David v vseh epizodah gostil zelo znana slovenska imena. Pred mikrofon je povabil že Jureta Godlerja, športnika Boštjana Nachbarja in Luko Žvižeja, vrhunskega chefa Tomaža Kavčiča, pevko Gajo Prestor, radijca Ivjano Banić in Anžeta Tomića ter novinarja in televizijca Sanjo Modrić ter Andreja Brgleza.

»Število poslušalcev raste, kar me izredno veseli, verjamem pa, da bo na svoji najljubši aplikaciji za podkaste epizodi z Janom prisluhnilo še več ljudi kot običajno, kajti Jan je res zanimiv sogovorec,« zaključi David, ki bo tudi v prihodnje v Avtomatu gostil zelo pester nabor bolj in manj znanih obrazov.

prejšnji članek
Queen: Brian May doživel infarkt
Svet slavnih
Queen: Brian May doživel infarkt
naslednji članek
Nika Zorjan presenetila z novo pričesko
Svet slavnih
Nika Zorjan presenetila z novo pričesko