Rusko veleposlaništvo
Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Dejan Krajnc: 'Kot kaže, sem bedak …'

28. 5. 2020; 09.00
Avtor: V.M.
dejan k

Dejan Krajnc foto: Osebni arhiv

Poskočni Dejan je tokrat z oboževalci delil svoje globoke misli in stisko, ob tem pa poudaril, da ljudje ne bi smeli biti več tiho …

Omejitve, ki jih je prineslo obdobje novega korona virusa, občutijo prav vsi umetniki, ki so se morali odpovedati svojemu poslanstvu in nenazadnje služenju vsakdanjega kruha. Med njimi je tudi Dejan Krajnc, ki ima dovolj tega, da se kultura uvršča na mesto pozabljenih.

»Kultura je za bedake – potrebujemo samo še zrak in vodo?! Kot kaže, sem bedak, kreten, idiot ali še kaj hujšega,« je pričel s spletnim nagovorom poskočni Dejan, v nadaljevanju pa pojasnil, kako pomembno vlogo je imela glasba v njegovem življenju vse od malih nog dalje.

»Preživi se tudi BREZ vseh lepih umetnosti, ampak kaj ima potem nek višji smisel, se bomo zadovoljili z drobtinicami, smo res potrebni zgolj minimuma in lahko na kulturo pozabimo ter jo razbijemo kot mozaik? Ravno KULTURA je ogledalo družbi in spornim voditeljem. Ponavadi se ob petkih, po službi, ko se vikend prične prepeva na zabavah, zadnje čase pa zgolj monotono kolesari. ŠPORT in GLASBA sta že od nekdaj imela veliko skupnih stvari, upam da ne bo "ta petek" postal EDINI družabni dogodek, o katerem se bo pisalo ter delilo na zgornje in spodnje,« je povzel Dejan in objavo zaključil z mislijo, da je čas za spremembe.

Glasbeniki so skupaj z mediji odveščali javnost o pomembnosti zajezitve novega koronavirusa, sedaj pa ostajajo pozabljeni, neslišani, v zadnjih vrstah tistih, ki se bodo vrnili na svoja delovna mesta ...

prejšnji članek
Zdaj v boj z mediji še Kate Middleton in princ William?
Svet slavnih
Zdaj v boj z mediji še Kate Middleton in princ William?
naslednji članek
Takole po karanteni uživa sanjski Mijo
Svet slavnih
Takole po karanteni uživa sanjski Mijo