Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Matjaž Gruden ima danes belo srečo na vrvici

31. 5. 2020; 10.00
Avtor: Revija Zvezde Lady
poletni-sreca

Sreča na vrvici foto: Revija Vklop

Matjaž Gruden je sicer pomemben mož v Svetu Evrope, a Slovencem bo vedno najbolj ostal v spominu kot uporni Matic, ki se bori za svojega štirinožnega prijatelja Jakoba.

Pred desetletji so Matjaža Grudna vsi poznali kot skodranega in simpatičnega Matica iz mladinskega filma Sreča na vrvici, ki si je želel le svojega velikega črnega psa Jakoba. Danes je mali Matic že odrasel 54-letni gospod Matjaž Gruden, ki trenutno zaradi službe z družino, ima štiri otroke, živi v francoskem Strasbourgu. Pravnik, diplomat in kolumnist je namreč direktor za strateško načrtovanje in demokratično participacijo pri Svetu Evrope, ki se te dni skupaj s svojimi kolegi na vso moč trudi za ohranitev svobodnih medijev in človekovih pravic po vsej s koronavirusom ogroženi Evropi.

Matjaž Gruden foto: Revija Zvezde Lady

Matjaž je tudi sicer zelo aktiven na družbenih omrežjih, kjer običajno opozarja na kršitve človekovih pravic, odlično se zna tudi šaliti, tudi iz samega sebe, pred dnevi pa je simpatično objavil dve fotografiji: kako kot Matic v filmu objema črnega novofundlandca in zdaj kot odrasel malo belo psičko pasme coton de tulear, zraven pa je še pripisal: beločrni posnetki.

prejšnji članek
Naprodaj hiša pokojne Šerbi
Svet slavnih
Naprodaj hiša pokojne Šerbi
naslednji članek
Denis Avdić objavil 26 let staro fotografijo, ga prepoznate?
Svet slavnih
Denis Avdić objavil 26 let staro fotografijo, ga prepoznate?