ivan gale bobo1 Dobra karma

'Galeta pri aferi razkritja ni vodilo ...

ana maria mitic 12 Svet24.si

Ana Maria Mitič bi se zabavala ob zaprepadenih ...

01-UVODNA mladi bojan pozar foto Arhiv zveze komunistov slovenije Reporter.si

Od Komunista do Evrope: kako je Bojan Požar ...

d32_scurkinaseljeoba Svet24.si

Stanovalci so ščurke našli pod kuhinjskimi ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

križevniška-ulica, vandalizem Odkrito.si

Vandalizem v Ljubljani - Razkrivamo neverjetno ...

Tjaša Železnik Njena.si

Slovenska igralka pokazala prelepe noge

To so najbolje plačani zvezdniki na svetu
| Svet24

To so najbolje plačani zvezdniki na svetu

Kanye West, Reuters

Objavljamo seznam prvih desetih.

Ameriška revija Forbes je izdala seznam najbolje plačanih svetovnih zvezdnikov in zvezdnic. Ne gre za lestvico najbolj bogatih pač pa tistih, ki so v zadnjem letu dni imeli najvišje prihodke, pred plačanim davkom in pred plačanimi stroški. To je prvih deset največjih zaslužkarjev v svetu zabave, športa in glasbe.

10. Dwayne Johnson

Foto: Profimedia - Dwayne Johnson

The Rock je stari znanec Hollywooda. V dolgih letih kariere je postal eden izmed najbolj zaželjenih moških igralcev na svetu, že nekaj časa pa je tudi najbolje plačan filmski igralec. V zadnjem letu dni je zaslužil 87,5 milijonov ameriških dolarjev.

9. Lebron James

Foto: Reuters - Lebron James

Legendarni košarkar je leta 2018 podpisal pogodbo s klubom Los Angeles Lakers, v višini 154 milijonov ameriških dolarjev. V zadnjem letu dni je zaslužil 88,2 milijona dolarjev.

8. Howard Stern

Foto: Profimedia - Howard Stern

Stern je dolgoletni radijski voditelj in najbolje plačana radijska osebnost. Samo postaja SiriusXM mu letno izplača več kot 15 milijonov dolarjev, njegovi skupni prihodki v zadnjem letu dni pa so šteli 90 milijonov ameriških dolarjev.

7. Neymar

Foto: Profimedia - Neymar

Brazilec Neymar je tretji najbolje plačani nogometaš in četrti najbolje plačani športnik na svetu. Žogo brca za brazilsko reprezentanco in pariški klub Paris Saint-Germain. V zadnjem letu dni je zaslužil 95,5 milijonov ameriških dolarjev.

6. Tyler Perry

Foto: Profimedia - Tyler Perry

Voditelj, komik in igralec Tyler Perry je najbolj znan po liku ostarele afro-ameriške ženske Madee. Pred časom pa je postal znan tudi zato, ker sta se v enega izmed njegovih dvorcev preselila britanski princ Harry in njegova žena Meghan Markle. V zadnjem letu dni je Tyler zaslužil 97 milijonov ameriških dolarjev.

5. Lionel Messi

Foto: Profimedia - Lionel Messi

Argentinec svoj kruh služi v nogometnem klubu Barcelona. Na petem mestu najboljših zaslužkarjev je tudi prvi, ki mu je uspelo prebiti magično mejo stotih milijonov dolarjev. V zadnjem letu dni je po oceni Forbesa namreč zaslužil 104 milijone ameriških dolarjev.

4. Cristiano Ronaldo

Foto: Profimedia - Cristiano Ronaldo

Portugalec Ronaldo, ki je lani podpisal več kot 100 milijonov vredno pogodbo z italijanskim nogometnim klubom Juventos, je najbolje plačani nogometaš na svetu. Kolega Messija je v zadnjem letu dni prehitel za en milijon dolarjev. Zaslužil jih je namreč 105 milijonov.

3. Roger Federer

Foto: Reuters - Roger Federer

Najbolje plačani športnik v zadnjem letu dni je najuspešnejši tenisač vseh časov, Švicar Roger Federer. Po zaslužkarjih je sicer s 106,3 milijoni dolarjev šele na tretjem mestu.

2. Kanye West

Na drugem mestu Forbesove lestvice se je znašel glasbenik Kanye West. Čeprav ga je med zvezde izstrelila njegova glasba Kanye sicer večino bogastva dobi od prodaje oblek in bižuterije. V zandjem letu dni pa se mu je denarnica odebelila za zajetnih 170 milijonov ameriških dolarjev.

1. Kylie Jenner

Foto: Profimedia - Kylie Jenner

Na prvem mestu največjih zaslužkarjev je, z gromozansko prednostjo, Kanyetova svakinja Kylie Jenner iz bogate rodbine Kardashian-Jenner. Kylie šteje šele rosnih 22 let, a s prodajo deleža svojega kozmetičnega podjetja Coty je v zadnjem letu dni skupno zaslužila kar 590 milijonov ameriških dolarjev.