1703079682-dsc6151-01-1703079660058
Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, pogreb bo javen in odprt za vse

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Čuki prenovili 30 let staro

12. 6. 2020; 12.00
Avtor: K.M.
3_čuki

čuki. foto: Osebni arhiv

Oboževalci navdušeni z novo podobo 30 let stare pesmi.

Pozdrav s planin je pesem, ki je hvalnica našim planinam. Stara je že polnih 30 let in je izšla leta 1990 na prvi kaseti skupine Čuki z naslovom Na licu bela solza. Čeprav je bila pesem že takrat zelo priljubljena, pa zanjo nikdar niso posneli videospota, niti ni izšla kot poseben single. Nekako so jo preglasile večje uspešnice iz tistega obdobja. V času corona krize pa so Čuki na družabnih omrežjih malo obujali spomine na minule pesmi in poslušalci so jih vzpodbudili, naj na novo posnamejo nekaj starejših pesmi in fantje se niso dali dosti prositi. Tako je kot prva nastala nova priredba pesmi Pozdrav s planin.

Pesem pa je dobila tudi svojevrsten videospot. Posnet je bil v sklopu snemanja oddaje Pri Črnem Petru v Kekčevi deželi, ki je naletela na neverjeten odziv. Tako so v času, ko zaradi znanih razmer niso smeli snemati v studiu, čisto po svoje obudili in priredili legendarnega slovenskega junaka Kekca. Tako je teto Pehto odigrala kar voditeljica Jasna Kuljaj, Ranko Babić - Ibro pa Kekca. Kdo je Bedanec, Rožle, Brincelj in Mojca, pa si lahko ogledate v spotu, če ste slučajno zamudili oddajo. Sicer pa Čuki v tej oddaji niso nastopili po naključju. Ne samo, da je Jože Potrebuješ avtor le te, ampak so v njej zapeli tudi skoraj 60 let staro pesem Kaj mi poje ptičica, ki jo je takrat kot 12 letni fantek zapel Jernejev oče, znameniti baritonist Slovenskega okteta, kvarteta Do in glasbeni producent in pedagog Tomaž Tozon.
Vse tiste, ki ste pesem Pozdrav s planin poznali že od začetkov kariere Čukov vas bo zagotovo zazibala v nostalgijo, tisti pa, ki jo boste slišali prvič, pa vas bo to poletje spremljala na vseh hribovskih poteh, kjer si jo boste z veseljem požvižgavali.

prejšnji članek
Teden restavracij: Bi kaj dobrega pojedli?
Kulinarika
Teden restavracij: Bi kaj dobrega pojedli?
naslednji članek
Slovenska pevka, ki je vedno urejena od glave do pet
Svet slavnih
Slovenska pevka, ki je vedno urejena od glave do pet