stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Miha Krušič razkril skrito plat garaškega življenja plesalcev

16. 6. 2020; 07.00
Avtor: V.M. / STA
ana klašnja miha krušič

Miha Krušič in Ana Klašnja foto: M24

Danes bo lu sveta ugledala premiera kratkega plesnega filma Generacija ples, ki je nastal pod vodstvom koreografa, plesalca in pedagoga Mihe Krušiča. Zgodba predstavlja ljudem neznani svet profesionalnih plesalcev.

Ljubljanski Mini cafe golf v parku Tivoli bo ob 20.30 gostil premiero kratkega plesnega filma Generacija ples, ki je nastal pod vodstvom koreografa, plesalca in pedagoga Mihe Krušiča. Film v 24 minutah predstavi realne težave slovenskega plesalstva, si pa Krušič v prihodnjih letih obeta nastanek celovečernega plesnega filma.

Do sedaj Krušič o vsebini filma ni razkril veliko, za STA pa je povedal, da film sledi življenju plesalke, ki se sooča z realnimi težavami slovenskega plesalstva in ne vidi izhoda. Po nasvetu prijatelja odrine proti obali, kjer sreča gručo plesalcev, in zgodi se simpatija.

V snemanje filma ga je vodila osnovna ideja, da si slovenski plesalci končno zaslužijo lasten film, s katerim je Krušič želel pokazati, kako garajo in delajo dneve ter noči.

Miha Krušič foto: Revija Zvezde

Začetki Generacije plesa segajo v leto 2016, ko je pričel s predpripravo za snemanje druge oddaje o življenju profesionalnih plesalcev v Sloveniji, ki naj bi predstavila olimpijce v Riu leta 2016. Pilotna oddaja Generacija ples - Življenje profesionalnega plesalca je bila posneta ob 25. obletnici Republike Slovenije.

Pod vodstvom Krušiča je v filmu zaigralo okoli 70 profesionalnih plesalcev, med njimi Matej Bedič, Katja Škofic in Matevž Česen. Večina plesalcev izhaja iz okolice Ljubljane in primorske regije, v filmu samem pa sta z lastnimi imeni poimenovana le Katja Škofic in Krušič.

Kratki film napoveduje nastanek daljšega, celovečernega plesnega filma. Krušič upa, da bi ga lahko začel snemati v prihodnjih dveh letih. "Slovenija potrebuje plesni film in slovenski plesalci si plesni film zaslužijo," so bile njegove zaključne besede.

Premiera filma ne bo le v Tivoliju, ampak tudi na portalu YouTube. Tam bo doživel eno predvajanje, nato pa bo svojo pot nadaljeval na festivalih.

prejšnji članek
Omer v resnici ljubi to igralko
Svet slavnih
Omer v resnici ljubi to igralko
naslednji članek
Hčerka Saše Lendero postala najstnica
Svet slavnih
Hčerka Saše Lendero postala najstnica
#obraziavenija
obraziavenija