pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Will Smith stopa v suženjske čevlje

17. 6. 2020; 08.00
Avtor: V.M. / STA
will smith national geographic

Will Smith foto: National Geographic

Will Smith bo zaigral v filmu na temo suženjstva, zapisano in upodobljeno po resničnih dogodkih. Kot pobegli suženj Peter se bo prebijal skozi številne ovire in osvetljeval problematiko težke zgodovine.

Ameriški zvezdnik Will Smith bo tokrat zaigral v filmu režiserja Antoinea Fuque Emancipation. V filmu po scenariju, ki ga je spisal William N. Collage po resnični zgodbi, bo stopil v čevlje pobeglega temnopoltega sužnja Petra, piše filmska revija Variety.

Suženj Peter se je, kot je dokumentirano tudi na fotografiji iz leta 1863, lovcem na črnce in grozoviti kazni v Lousiani, izognil s priključitvijo ameriški zvezni vojski. Pri tem se je moral prebiti skozi močvirnato pokrajino in številne druge ovire.

S produkcijo filma bodo po pisanju filmske revije Variety začeli v začetku leta 2021. Film bodo konec junija predstavili na virtualni filmski tržnici festivala v Cannesu.

Fuqua in 51-letni Smith sta bila sredi ustvarjanja filma, ko je vmes posegla epidemija koronavirusa. Smith je moral med drugim končati tudi snemanje biografskega filma King Richard, v katerem upodablja očeta teniških zvezdnic, sester Venus in Serene Williams, še piše Variety.

foto: Profimedia

prejšnji članek
Horoskop: Čas je, da razčistite odnose
Zdravje
Horoskop: Čas je, da razčistite odnose
naslednji članek
Helena Blagne že načrtuje novega
Svet slavnih
Helena Blagne že načrtuje novega