Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Ante (Šverc komerc) se je pred leti soočil s tumorjem

22. 6. 2020; 11.00
Avtor: K.M.
Ante_Na granici

Asim Ugljen v vlogi Anteja Štiglića foto: Promocijski material

Hrvaški igralec Asim Ugljen, ki ga lahko trenutno spremljate v vlogi Anteja Štiglića v seriji Šverc komerc, je spregovoril o hudi bolezni, ki ga je doletela pred štirimi leti.

Igralec Asim Ugljen, ki navdušuje v komični vlogi Anteja Štiglića, je pred dnevi na družbenem omrežju iskrno spregovoril o svojem zdravstvenem stanju in občutkih, s katerimi se je srečaval pred štirimi leti, ko ga je doletela diagnoza tumorja.

"Nikoli ne pišem o svojih zasebnih težavah, dokler ne mine že veliko časa in to postane zgodba iz preteklosti, ki se je spominjam z nasmehom. Danes bom," je igralec zapisal na družbenem omrežju in razkril zgodbo o tumorju, ki ga je imel pred štirimi leti. Po koncu snemanja serije Kar bo, pa bo (Kud puklo da puklo) se je z ženo odpravil na dopust. Obril si je pričesko in se odpravil na dopustniško domovanje. Med opravili na terasi pa ga je žena vprašala, kaj ima na glavi. "Na zatilju pod kožo sem imel 'jajce'. Še slepcu je bilo jasno, da imam tumor." To so potrdile tudi preiskave, tumor pa je bil spojen tako z lobanjo kot tudi s hrbtenjačo. Pred operacijo niso vedeli, ali je tumor benigen ali rakava tvorba. Njegov oče, priznani hrvaški kardiolog Ranko Ugljen je sinu povedal resnico in ni ovinkaril. Če bi šlo za rakavo tvorbo, ki je že v metastazi, bi bilo lahko ogroženo tudi igralčevo življenje.  

Ravno zaradi pozicije tumorja so Asimiju predlagali, da operacijo opravi ravno njegov oče, ki bi ga lahko po mnenju strokovnjakov kot eden redkih odstranil brez večjih posledic, kljub temu, da ni šlo za področje, s katerim se vsakodnevno ukvarja. Na koncu je operacijo opravil ravno Ranko. "Tišina. Kar je čudno, Ranko vedno posluša glasbo, ko operira. Poje. Govori. Zdaj je tiho. Ni glasbe. Samo tišina in težko dihanje," igralec opisuje situacijo v operacijski sobi, saj je bil v lokalni anesteziji, ker so morali nadzorovati njegovo sposobnost govora. Po operaciji, ki jo je igralec preživel v hudih bolečinah, saj je anestezija začela popuščati, so na rezultate čakali dva tedna. Tumor je bil benigen, torej po svoji tvorbi nenevaren. "Ostala je lepa brazgotina kot spomin na tisto noč. Tista zadaj, ki jo vidite v kadrih. Moram mu (očetu) priznati eno stvari, zašil me je tako kot nihče do zdaj. Pa so me v življenju šivali."

Kljub temu, da je bil tumor na koncu benigen, je to težka situacija, v kateri se nihče ne želi znajti, saj vse do rezultatov ne ve, kakšne tvorbe in nevarnosti tumor dejansko je. 

prejšnji članek
Zagorjani Primožu Rogliču posvetili himno
Svet slavnih
Zagorjani Primožu Rogliču posvetili himno
naslednji članek
S tem zapisom se je Dejan Vunjak spomnil očeta
Svet slavnih
S tem zapisom se je Dejan Vunjak spomnil očeta
#obraziavenija
obraziavenija