Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Pravljična vloga za igralca Juda Lawa!

9. 7. 2020; 05.00
Avtor: STA
jude law

Jude Law foto: Profimedia

Jude Law bo prevzel vlogo kapitana Kljuke v filmu Peter Pan & Wendy.

Jude Law bo prevzel vlogo zlobnega kapitana Kljuke v novem Disneyjevem igranem filmu Peter Pan & Wendy, ki bo temeljil na animiranem fantazijskem filmu Peter Pan iz leta 1953. Film bo režiral ameriški filmski ustvarjalec David Lowery, ki je skupaj s Tobyjem Halbrooksom napisal tudi scenarij.

Lowery je za Disney že režiral domišljijsko pustolovščino Pete in njegov zmaj (2016), Law pa je z Disneyjem nedavno sodeloval pri filmu Stotnica Marvel. V filmih Magične živali je Law zaigral v vlogi Albusa Dumbledorja.

Disney je v zadnjih letih požel uspeh z novimi različicami animiranih filmov. Samo v letu 2019 so pri Disneyju ustvarili animirane filme Dumbo, Aladin in Levji kralj. Zadnja dva sta vsak posebej prinesla več kot milijardo dolarjev zaslužka.

Peter Pan & Wendy ne bo prvi igrani film, v katerem bodo nastopili liki, ki jih na začetku 20. stoletja ustvaril pisatelj J. M. Barrie. Film Hook iz leta 1991 je režiral Steven Spielberg; kot odrasli Peter je v njem nastopil Robin Williams, kapitana Kljuko pa je igral Dustin Hoffman.

Za film Peter Pan iz leta 2003 sta moči združili produkcijski hiši Universal in Columbia, v njem pa je kot zlobni pirat nastopil Jason Isaacs. Najnovejša, a ne preveč uspešna filmska različica o dečku, ki ni želel odrasti, je nastala pod okriljem produkcijske hiše Warner Bros. Film Pan je na v kinematografe prišel leta 2015.

Jude Law

Jude Law foto: Profimedia

prejšnji članek
Dončićeva Anamaria mami v zapeljivi pozi
Svet slavnih
Dončićeva Anamaria mami v zapeljivi pozi
naslednji članek
Porast lokalne potrošnje med karanteno
Kulinarika
Porast lokalne potrošnje med karanteno