Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Alenka Košir na terasi sredi Ljubljane ustvarila zelenjavni raj

9. 7. 2020; 07.00
Avtor: K.M.
moaj-slovenija

Alenka Košir foto: Manca Birk

Kljub temu, da z družino živi v stanovanju, je Alenka poskrbela, da so vsaj delno samooskrbni z zelenjavo.

Situacija, v kateri smo se znašli v preteklih mesecih, je pri številnih Slovencih vzbudila željo po samooskrbi z domačo zelenjavo. Za njo se je odločila tudi osebna trenerka in zagovornica zdravega načina življenja Alenka Košir, ki si je vrt ustvarila kar na domači terasi in to s pomočjo loncev in ne gred. 

"Letošnje leto sem se odločila, da dam na teraso poleg okrasnih rastlin tudi nekaj več vrtnin v lonce. Odločila sem se, da testiram katere vrtnine bodo dobro delale in katere ne," je zapisala Alenka, ki je posadila zelišča, paradižnike, korenje, papriko, solato, redkvice, grah, nizek fižol, čebulo, ingver in feferone. Ob tem je poudarila, da vrt na terasah zahteva nekoliko več dela, saj so rastline zaradi omejenega prostora bolj izpostavljene zunanjim vplivom. 

In kako se je odrezala s pridelkom na svojem terasnem vrtu? "Zaenkrat mi odlično delajo vse začimbe, paradižniki, buče, feferoni, korenje, ingver, solate, blitva. Slabo pa so se odrezali: grah (sproti so se mi sušili listi), čebula in česen. Moram pogruntati kje sem ga polomila ampak mislim, da sem imela slaba semena za čebulo in česen," je pojasnila. 

prejšnji članek
Izbranka Lada Bizovičarja navdušuje v kopalkah
Svet slavnih
Izbranka Lada Bizovičarja navdušuje v kopalkah
naslednji članek
Dončićeva Anamaria mami v zapeljivi pozi
Svet slavnih
Dončićeva Anamaria mami v zapeljivi pozi