profimedia-0808999589
Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

870457_151-vatikan
Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v Vatikan

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Velika čast za igralko Kate Winslet

18. 7. 2020; 09.00
Avtor: STA / V.M.
Kate Winslet

foto: Profimedia

Kate Winslet bo na festivalu v Torontu prejela nagrado za igralske dosežke.

Mednarodni filmski festival v Torontu (TIFF), ki bo kljub pandemiji novega koronavirusa v hibridni obliki potekal septembra, bo britansko igralko Kate Winslet počastil z nagrado za igralske dosežke, so v četrtek sporočili organizatorji. Slovesnost ob podelitvi nagrade na 45. festivalu bo potekala virtualno 15. septembra.

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, bo podelitev nagrade potekala sredi festivala, ki je največji svoje vrste v Severni Ameriki. "Igralkini briljantni in privlačni nastopi na platnu še vedno očarajo, zabavajo in navdihujejo tako občinstva kot igralce," je v izjavi dejala izvršna direktorica festivala Joana Vicente.

Od filma Nebeški bitji (1994), ki je Kate Winslet izstrelil med zvezde, njene nepozabne vloge v Titaniku (1997), pa preko filma Bralec (2008) in njene TV priredbe romana Mildred Pierce (2011), je igralka ustvarila močne in hrabre ženske, tako močna kot ti liki pa je tudi njena filmska prezenca.

Kate Winslet, ki je leta 2009 prejela oskarja za svojo vlogo v Bralcu, je po besedah izvršne direktorice "ena najboljših in najbolj spoštovanih igralk njene generacije".

Kate Winslet

Kate Winslet foto: Profimedia

prejšnji članek
Horoskop: Ne kvarite srečanj zaradi užaljenosti
Horoskop
Horoskop: Ne kvarite srečanj zaradi užaljenosti
naslednji članek
Christina Ricci v težavah
Svet slavnih
Christina Ricci v težavah