kranj, prometna-nesreča, avtobus
Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju trčil v kolesarko

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Najbolj intimno razkritje Ane Dolinar

3. 8. 2020; 09.00
Avtor: V.M.
ana-dolinar

Ana Dolinar foto: Šimen Zupančič

V igralki je dolgo časa vrela želja po tem, da spregovori in svetu pokaže najbolj prvinsko obliko ženske moči in lepote. Izmučena in okrvavljena, a srečna in na novo rojena.

Igralka Ana Dolinar Horvat je sklenila, da je napočil čas, da spregovori o dragoceni porodni izkušnji, ki se je načrtovano zgodila v zavetju domačega doma. Ko je konec lanskega julija rodila sinka Luna, je bila deležna raznolikih komentarjev, ki so temeljili zlasti na strahu pred nepredvidenim, kar je tudi v njej vzbudilo misel, da je bolje izkušnjo zadržati zase.

»Tako dolgo sem bila tiho. Tako dolgo sem se bala izreči. Tako dogo sem se bala, da bom napadena, da bom nerazumljena. No, zdaj sem tukaj. In zdaj moram izreči: POROD JE IZREDNO POMEMBEN!!! Veliko bolj kot si sploh lahko predstavljamo. Porod ima lahko najbolj transformativno moč v življenju ženske! In večno bom hvaležna, da sem rodila svojega otroka v svoji moči,« v prvem delu zapisa pojasnjuje igralka in nadaljuje, da povsem razume ženske, ki se odločajo za medicinski model poroda, saj verjamejo, da je to zanje in za njihovega otroka bolj varno. S tem se Ana ne strinja: »Tudi v meni je bilo ogrooomno strahu. Zato nikoli ne krivim žensk, krivim sistem! Vem, da ta strah prihaja od družbe, ki ne želi, da zaupamo svojemu telesu. Od družbe v kateri smo trenirane, da nas je groza poroda.«

V zapisu, sestavljenem iz treh delov, je igralka podrobno delila svoje mnenje in vse skupaj dopolnila z najbolj prvinskimi fotografijami poroda, ki ga je doživela ob svojih najdražjih.

»Porod doma sem izbrala, ker nisem hotela tvegati nepotrebnih posegov, ki so tako pogosti v medicinskem modelu poroda. Porod doma sem izbrala, ker sem želela, da moj sin spozna mir ni ljubezen, pred vsem drugim. Porod doma sem izbrala, ker navkljub vsemu kar nam govori naša družba, zaupam v porod, zaupam v svojega otroka in zaupam vase. Porod doma sem izbrala, ker tako kot rodimo, tako tudi živimo in želim roditi- in živeti- v moči in ljubezni in ne v strahu!«

Anin celoten zapis si lahko preberete v spodnjih objavah ...

Morda vas zanima še:

Kaj vam za danes napovedujejo zvezde?

prejšnji članek
Najini mostovi se vračajo na male ekrane!
Svet slavnih
Najini mostovi se vračajo na male ekrane!
naslednji članek
Po nesreči Špela Grošelj spet v akcijo
Svet slavnih
Po nesreči Špela Grošelj spet v akcijo