Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

1709556859-172a8714-1709556621461
Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine "doping" za visoke dobičke zasebnikov.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Lagard tokrat na sam vrh

10. 8. 2020; 06.00
Avtor: PR
lagard

Lagard in Uroš Ržišnik v družbi pevcev na vrhu rudniškega stolpa v Kisovcu foto: Tomaž Zupan

Zasavski glasbeni umetniki so v svet ponesli patriotsko obarvano glasbeno zgodbo, prežemajočo od ponosa do knapovskih korenin. Pripovedna pesem obuja spomine na poslednje zagorske rudarje, ki so se zgaranih rok in črnih lic vračali domov.

Po daljšem premoru so nam člani zasedbe Lagard tokrat pripravili prav posebno presenečenje. Skupaj s tekstopiscem in pevcem Urošem Ržišnikom so posneli skladbo z naslovom Naša knapovska kri, ki govori o zadnji generaciji rudarjev, ki so še delali v Zagorskem rudniku. Prav zato poleg Uroša Ržišnika skladbo pojejo še štirje rudarji iz vrst enega zadnjih rudarskih zborov pri nas in sicer Drago Korinšek, Uroš Bokal, Jože Grošelj ter Miran Kokole.

Drago Korinšek, Uroš Bokal, Jože Grošelj, Miran Kokole in Uroš Ržišnik foto: Tomaž Zupan

Skladba za katero je glasbo napisal basist zasedbe Luka Groboljšek nosi prav posebno sporočilo in je zato tudi aranžmajsko tako bogata, saj se je zasedbi pridružilo več kot dvajset glasbenikov, ki skupaj pričarajo nekaj najboljšega kar so Lagardovci objavili do sedaj.

Zasedba pa je posnela tudi svoj prvi videospot, za katerega so kot prvi zaigrali na samem vrhu rudniškega stolpa v Kisovcu in marsikomu od mimoidočih narisali nasmeh na obraz. Po dolgem času so na vrhu stolpa zopet zaplapolale rudarske zastave, v daljavo je odmeval knapovski napev, v zraku pa je bilo moč čutiti ponos in veselje vseh sodelujočih, ki so poskrbeli, da se rudarska zgodba in hkrati zgodba zasedbe Lagard še ne bo kmalu končala.

Srečno!

Uroš Ržišnik foto: Gašper Plevel

prejšnji članek
Tanja Ribič pogreša dom
Svet slavnih
Tanja Ribič pogreša dom
naslednji članek
Film Umazani ples bo po 33 letih dobil nadaljevanje
Zdravje
Film Umazani ples bo po 33 letih dobil nadaljevanje