Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

Tinkara Fortuna (Bepop) nas je spustila v svoj dom

23. 8. 2020; 11.00
Avtor: K.M.
Tinkara Fortuna

Tinkara Fortuna foto: Pop TV

Simpatična in vedno nasmejana Tinkara Fortuna je na slovensko medijsko sceno vstopila pred osemnajstimi leti, ko je bila v oddaji Popstars izbrana v skupino Bepop. Ta je vse do njene prve nosečnosti po Sloveniji žela številne uspehe, nato pa so se za več let umaknili iz javnosti.

Skupina Bepop je v resnici, z nekaj manjšimi prekinitvami, svoje delovanje zamrznila vse do konca lanskega leta, ko so se za vrnitev na glasbene odre odločile ženske predstavnice skupine, Ana Praznik, Alenka Husič in tudi Tinkara Fortuna. Po odlično sprejetih nastopih so dekleta pred dnevi predstavila čisto svežo pesem Daj se nasmej, ki jo je zanje spisal Žan Serčič. Luč sveta pa je prvič po šestnajstih letih ugledal tudi nov videospot skupine Bepop. 

Bepop foto: Marko Delbello Ocepek


Tokrat smo skupaj s Tinkaro pokukali v njeno domovanje. Svetlolaska je že vse od začetka ustvarjanja v slovenskem medijskem prostoru znana po svojem širokem nasmehu, ki kljub številnim izkušnjam z leti ni zbledel. Je mamica treh deklic, 14-letne Taje, skoraj 7-letne Vite in 5-letne Flore. O sebi pravi, da je zelo družinska oseba, saj uživa, kadar so vsi doma. Rada skrbi za svojo družino in dom, rada kuha, peče, letos pa je začela tudi vrtnariti. Preverite, kakšno domovanje sta si ustvarila skupaj z možem, kakšne rešitve iščeta pri opremljanju in kako v svojem domu izražata lastno kreativnost. 

Tinkara je z možem iz lesenega koluta za električni kabel ustvarila to uporabno mizo. foto: Osebni arhiv Tinkara Fortuna



Koliko časa že živite v trenutni hiši? 
V hiški v Polzeli smo že sedem let.

Ste s trenutnim domovanjem zadovoljni ali si želite kaj spremeniti, imate v načrtu kakšne spremembe?
Dokončati moramo še nekaj detajlov, drugače pa smo izredno zadovoljni tukaj. Odlična soseščina, veliko otrok, dobri sosedje.

Ste hišo zgradili ali prenovili po svojih načrtih ali ste kupili že narejeno?
Kupila sva jo v tretji podaljšani fazi, vendar sva lahko bila od začetka prisotna pri načrtu.

Z možem Petrom imata rada stare kose pohištva, ki jih prebarvata v žive barve. foto: Osebni arhiv Tinkara Fortuna


V kateri sobi preživite največ časa?
V glavnem prostoru, ki združuje kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo. Poleti pa smo večino časa zunaj.

Kateri je vaš najljubši kotiček v stanovanju?
Ravno ta glavni prostor.

Doma narejene visoke nesimetrične grede foto: Osebni arhiv Tinkara Fortuna

Družina največ časa preživi v glavnem prostoru, ki združuje kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo, poleti pa so večinoma zunaj. foto: Osebni arhiv Tinkara Fortuna



Kaj je v vašem domu posebnega?
Zelo sem hvaležna, da imamo možnost imeti hišo, da sva z možem oba tako delavna in ustvarjalna, da sva že od mladih nog služila svoj denar, da sva si vse to ustvarila. Imava tudi zelo podoben okus, obema je v veliko veselje ustvarjanje z lesom, barvanje starinskih kosov omar in stolov, na splošno opremljanje hiše in tudi stanovanj, zdaj med karanteno pa sva veliko postorila tudi okoli hiše. Veliko naredimo sami, predvsem mož je tisti, ki poprime za vsakršno delo. Sam je položil knavf v zgornjem prostoru, zdaj ravno polaga les na terasi, uredil je zunanjo kuhinjo, hiško za otroke, visoke grede ... Nekaj zadev pa sva naredila tudi skupaj. Na primer mizico iz kolutov za električne kable, ki je v dnevni sobi. Sama tudi veliko prenavljam stare izdelke iz lesa. Najprej jih zbrusim in nato prebarvam v živahnejše barve.

Ali radi opremljate stanovanje in kateri prostor najraje/največkrat?
Ja, zelo rada. Notranje opremljanje je že od nekdaj moja strast. To, da imava z možem podobne ideje in želje, pa jemljem za veliko prednost. Zelo dobro se počutimo v našem domu. Dejstvo je, da se da z malo denarja in nekaj domišljije in iznajdljivosti zelo luštno opremiti hišo ali stanovanje.

Se za opremljanje posvetujete oziroma poiščete pomoč strokovnjakov ali zaupate svojemu slogu? 
Ne. Vse sama.

Hišica za igro za otroke foto: Osebni arhiv Tinkara Fortuna



Se vam zdi pomembnejša praktičnost ali videz pohištva in dodatkov? 
Oboje. 

Kje najraje nakupujete pohištvo in dodatke?
Hja, smo kar IKEA družina, ja. Drugače pa tudi Momax, Jysk, Lesnina ... pa predvsem Bolha, kjer najdeva te starine in jih potem prenoviva.

Vam je pri srcu določen slog opremljanja?
Lahko bi rekla, da retro v barvah. 

Tinkarin mož Peter rad ustvarja z lesom. Na fotografiji zunanja kuhinja in hišica za otroke. foto: Osebni arhiv Tinkara Fortuna



Prisegate na pohištvo po meri ali raje izbirate posamezne kose? 
Odvisno. V otroški sobi smo morali dati izdelati po meri otroško mizo za obe najmlajši. Drugače pa kar posamezne kose, ker je veliko bolj ugodno.

Pustite otrokom, da si sami izbirajo pohištvo in dodatke za svoje sobice, ali izberete vi?
Najstarejša, ki bo zdaj 15 let, ima že zelo dodelan okus, vendar je zelo nezahtevna. Ima pa takšen retro moderen stil sobice.

Je pred vami kakšen nov projekt, povezan z opremljanjem? 

Poletni dopust preživljamo v kampu, možev veliki projekt v naslednjih letih pa je prenova starega avtodoma VW T1, ki ga imamo trenutno pred hišo. Rada se pošalim, da ko bova v penziji, se bova pa mogoče že lahko vozila z njim.

Tinkara Fortuna s svojo knjigo foto: Marko Delbello Ocepek

»V zadnjih dveh letih sem šla čez ogromno sprememb, najbolj pa sem ponosna na dejstvo, da sem zbrala pogum in pustila redno službo ter se podala na samostojno pot, ki je seveda zelo barvita in razgibana, pa vendar mi daje svobodo, ki sem jo prej vsa leta zelo pogrešala. Lepo mi je v življenju in hvaležna sem za vse, kar se mi dogaja,« priznava Tinkara, ki je lansko leto izdala tudi svojo prvo otroško knjigo Fortuna Planet iger, ki bo oziroma je ravno konec junija 2020 dočakala prevod v angleški jezik. V njej pevka deklica Fortuna obuja spomin na igre na prostem iz svoje mladosti.

Prispevek je bil objavljen v reviji Dom2 / Moje lepo stanovanje.

Bepop

Bepop foto: Marko Delbello Ocepek

Kotiček

Kotiček foto: Osebni arhiv Tinkara Fortuna

Utrinek iz doma

Utrinek iz doma foto: Osebni arhiv Tinkara Fortuna

Družina največ časa preživi v glavnem prostoru, ki združuje kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo, poleti pa so večinoma zunaj.

Družina največ časa preživi v glavnem prostoru, ki združuje kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo, poleti pa so večinoma zunaj. foto: Osebni arhiv Tinkara Fortuna

prejšnji članek
Voditeljica Ljubezni po domače iskreno o svoji ljubezni
Resničnostni šovi
Voditeljica Ljubezni po domače iskreno o svoji ljubezni
naslednji članek
Mati trepetala za življenje Domna Kumra
Svet slavnih
Mati trepetala za življenje Domna Kumra
#obraziavenija
obraziavenija