stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Keira Knightley z glavno vlogo v novi TV seriji

27. 8. 2020; 09.00
Avtor: STA
keira knightley

Keira Knightley foto: Profimedia

Hollywoodska zvezdnica iz Velike Britanije Keira Knightley bo prevzela še eno glavno vlogo v TV seriji. Ponudnik pretočnih storitev Apple TV+ je 35-letno igralko, znano iz filmov Pirati s Karibov ter Prevzetnost in pristranost, izbral za dramsko serijo The Essex Serpent. Pri njej bo sodelovala tudi kot koproducentka.

Kot predloga seriji bo služil istoimenski roman britanske avtorice Sarah Perry. Zgodba se dogaja v viktorijanski Angliji leta 1893 in pripoveduje o vdovi, ki se preseli iz Londona v manjše obalno mesto, kjer zasleduje legendo o zmaju. Režirala bo Britanka Clio Barnard, režiserka filmov Sebični velikan in Dark River, je poročanje specializiranih portalov Hollywood Reporter in Deadline povzela nemška tiskovna agencija dpa.

Keira Knightley foto: Profimedia

V kinematografih je bilo Keiro Knightley nazadnje mogoče videti v filmu Neodvisne Philippe Lowthorpe in politični drami Official Secrets Gavina Hooda, na televiziji pa je nazadnje nastopila leta 2011 v dvodelni TV seriji Dežela Nije. Junija letos je potrdila snemanje serije po romanu The Other Typist Suzanne Rindell za ponudnika pretočnih storitev Hulu.

Bila je dvakrat nominirana za oskarja: leta 2006 za najboljšo igralko v filmu Prevzetnost in pristranost Joeja Wrighta in leta 2015 za najboljšo stransko igralko v filmu Igra imitacije režiserja Mortena Tylduma.

prejšnji članek
Horoskop: Padle bodo nekatere iluzije
Horoskop
Horoskop: Padle bodo nekatere iluzije
naslednji članek
Lahko verjamete, da jih ima že 40?!
Svet slavnih
Lahko verjamete, da jih ima že 40?!