nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ta 11-letna Pika Nogavička je bila Savina Atai!

29. 8. 2020; 08.00
Avtor: V.M.
Reklama, Savina Atai, Pika Nogavička

Savina v vlogi Pike Nogavičke foto: Osebni arhiv

Savina Atai je bila kot majhna deklica z velikimi sanjami izbrana na avdiciji za reklamo piščančjih kroketov. Z odliko je stopila v čevlje legendarne Pike Nogavičke in pričela verjeti, da ni le mala zlorabljena deklica, pač pa junakinja, ki bo premagala čisto vse ovire.

Savina Atai je svoji spletni publiki zaupala spomin na svojo veliko vzornico Piko Nogavičko, v katere čevlje je imela priložnost stopiti tudi sama. To je bil dan, ki je spremenil vse. Tudi njeno vero – vase, v prihodnost, v življenje.

»Bila je tako močna - karkoli se ji je zgodilo, je premagala, ni je zagrenilo, vsem je pomagala.

Moje življenje je bil takrat pekel. Moj sanjski svet, moj pobeg. V realnosti sem bila tako nemočna. V sanjah sem bila Pika Nogavička, močna,« je pričela z obujanjem spominov Savina, v nadaljevanju pa pojasnila, kako je kot 11-letna deklica na drevesu zagledala plakat, na katerem iščejo deklico, ki bi za snemanje reklame upodobila glavno vlogo Pike Nogavičke.

Savina Atai foto: Arhiv Zvezde

»Ni se mi šlo za reklamo. Šlo se mi je za življenje. Če bom izbrana. Je to dokaz, da sem enako močna, kot ona. Prišla sem med zadnjimi na avdicijo, nočilo se je že. Morala sem po bratca v vrtec, skuhati, vse pospraviti in ... se izmuzniti ... Iz Trnovega sem tekla vse do mesta. Mami mi nikdar ne bi pustila kaj tako ‘posvetnega’. Božje deklice molijo in delajo. Ne sanjajo.«

Ko je 11-letna Savina vendarle uspela priti na avdicijo, je bilo slednje že skorajda konec. A se ni dala odpraviti. Pogumno si je izborila pozornost in na koncu osvojila žirijo.

“A lahko prosim vzamete še mene?”

“Kdo pa si ti, kako ti je ime?”

“Ja, Pika Nogavička sem!”

“No ... kako ti je zares ime?”

“Pika Nogavička!

Zamujam zato, ker sem morala pripotovati sem iz Otoka Taka Tuka, kjer je moj oči Kralj.”

 'Snemalni dan je bil moj najsrečnejši dan na svetu'

 Tako so se Savini uresničile sanje, od katerih sladkega okusa je ni odvrnila niti palica. »Vedela sem, da bom doma tepena - ko bo mami videla reklamo. Doma smo bili strogi makrobiotiki vegani. Reklama je pa bila za ... pohane piščanjčje krokete. Natepla me je že prej - ko sem prišla domov z oranžno pobarvanimi lasmi. A je bilo tako vredno. Imela sem svojega konja. Imela sem čisto prav opico - Gospoda Fickota. Imela sem svojo Vilo Čira čara!« se slikovito spominja danes odrasla Pika Nogavička, ki ji je sanjska vloga prinesla tudi nove zobe.

»Za reklamo so me poslali k zobozdravniku, ki mi je popravil moje, zaradi padca zbite prednje zobe. Sošolci so me klicali vampir zaradi tega - ker sem imela spredaj dve špički namesto zob. Mami je verjela,da me bo molitev pozdravila. Vera mi je res dala nove zobe. Vera v to, da sem veliko več, kot mala zlorabljena deklica. Sem Pika Nogavička. Imela sem svoj sanjski dan. Imela sem dokaz! Da sem Pika Nogavička in da bom vse premagala! Da bom na koncu zmagala. To mi je dajalo moč, kadar sem želela obupati. Od takrat naprej verjamem,« je svoje spomine sklenila Savina, ki z vsem srcem verjame, da je vse mogoče, če le zaupaš vase.

prejšnji članek
'Melania Trump ni bila pripravljena uporabljati istega stranišča'
Svet slavnih
'Melania Trump ni bila pripravljena uporabljati istega stranišča'
naslednji članek
Horoskop: Osredotočite se na svoje kvalitete
Horoskop
Horoskop: Osredotočite se na svoje kvalitete