Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Smrt ameriškega zvezdnika pretresla širšo javnost

29. 8. 2020; 12.00
Avtor: K.M.
chadwick boseman

Chadwick Boseman foto: Profimedia

Zaradi komplikacij pri bolezni se je poslovil 42-letni Chadwick Boseman, kar štiri leta je skrival, da se bori z rakom debelega črevesja.

Ameriški in širšo javnost je danes pretresla vest o smrti igralca, ki je v zadnjih letih dobesedno ustvaril svojo kariero, njegove vloge pa s govorile o tem, da bi se z leti lahko razvil v enega izmed največjih hollywoodskih igralcev. Zaradi komplikacij, ki jih je povzročil rak debelega črevesja, se je namreč poslovil 42-letni Chadwick Boseman, ki se je proslavil predvsem s svojo vlogo v franšizi Marvel Comics, kjer je v kar nekaj filmih upodobil lik T'Challa oziroma Črni panter. V vlogi se je prvič preizkusil leta 2016 v filmu Stotnik Amerika: Državljanska vojna, leta 2018 je lik v istoimenskem filmu Črni panter dobil lastni film in je bil leta 2018 v Združenih državah tudi film z najhitrejšo rastjo, vlogo pa je ponovil še v uspešnicah Maščevalci: Brezmejna vojna in Maščevalci: Zaključek. Leta 2019 je navdušil še v filmu 21 mostov, junija leto pa je platforma Netflix izdala še njegov film Da 5 Bloods. 

Le redki pa so vedeli, da se je ravno v letih, ko je v filmskem svetu doživel največje uspehe in se povzpel v svetu hollywoodskih imen, boril z rakom debelega črevesja. Danes so namreč na njegovi Instagram strani sporočili, da je diagnozo prejel leta 2016, bolezen pa je iz tretjega stadija napredovala do šestega. 

"Umrl je v svojem domu, obdan z ženo in družino," so zapisali ob njegovem črno-belem portretu. Od igralca pa so se kmalu začeli poslavljati številni znani obrazi, ki jih je vest prav tako presenetila in prizadela. Med njimi seveda številni igralci, ki so z njim sodelovali znotraj franšize Marvel. 

"Kakšna nežna, nadarjena duša. Svojo veličino nam je vsem pokazal med operacijami in kemoterapijo. Pogum, sposobnost, moč, da vse to zdržiš. Tako je videti pravo dostojanstvo," pa je recimo zapisala Oprah.

prejšnji članek
Umrl je glasbenik Korado
Svet slavnih
Umrl je glasbenik Korado
naslednji članek
Primož Roglič nikamor brez Lore in Leva
Svet slavnih
Primož Roglič nikamor brez Lore in Leva