Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Koncert poletne noči si bodo ogledali le izžrebanci

11. 9. 2020; 10.00
Avtor: STA/ V.M.
schonbrum

V parku dvorca Schönbrunn bodo Dunajski filharmoniki 18. septembra nastopili na tradicionalnem Koncertu poletne noči. foto: arhiv

Koncert poletne noči velja za enega najpomembnejših glasbenih dogodkov v Avstriji, ki ga prenašajo v več kot 80 državah, udeleži pa se ga okoli 100.000 ljubiteljev glasbe. Letošnje leto se bo dogodek odvil precej drugače ...

Priljubljeni Koncert poletne noči Dunajskih filharmonikov bo 18. septembra potekal v skoraj praznem parku baročnega dvorca Schönbrunn. Doslej si je vsako leto koncert brezplačno ogledalo okoli 100.000 obiskovalcev, letos pa bo zaradi veljavnih omejitev za preprečevanje širjenja novega koronavirusa prostora le za 1250 izžrebancev.

Koncert Dunajski filharmoniki prirejajo že od leta 2004. Vselej je brezplačen, saj želijo Dunajski filharmoniki z njim klasično glasbo približati čim širšemu krogu ljudi in jo narediti dostopno za vse ljubitelje kulture.

Prireditev so zaradi epidemije covid-19 letos sprva prestavili z maja na september, zaradi upoštevanja medosebne razdalje in vodenja evidence pa mu bo letos lahko prisostvovalo le 1250 izžrebancev, so sporočili s predstavništva mesta Dunaj v Ljubljani Eurocomm-PR.

Rdeča nit letošnjega koncerta pod vodstvom ruskega dirigenta Valerija Gergijeva bo ljubezen. Kot solist bo z arijami skladateljev, kot so Jules Massenet, Emmerich Kalman in Giacomo Puccini, nastopil nemški tenorist Jonas Kaufmann.

Kdor se želi udeležiti koncerta na prostem, se mora registrirati na spletni strani sommernachtskonzert.at. Žrebanje bo potekalo 14. septembra ob 13. uri. Prenos koncerta v živo bo sicer mogoče spremljati na avstrijski televiziji ORF, še piše v sporočilu za javnost.

prejšnji članek
Horoskop: Jeseni pomeni začetek novega obdobja
Horoskop
Horoskop: Jeseni pomeni začetek novega obdobja
naslednji članek
Salma Hayek javno ljubeča do Adama Sandlerja
Svet slavnih
Salma Hayek javno ljubeča do Adama Sandlerja
#nasazenazenska
nasazenazenska