stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Slovenija v žaklju ali ko je dovoljeno vse

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Spomini: Hud padec Primoža Rogliča na skakalnici

17. 9. 2020; 11.00
Avtor: K.M.
primoz roglic tour re

Primož Roglič foto: Reuters

Skoraj ni osebe, ki ne bi vedela, da je bil Primož Roglič, vodilni na kolesarski dirki po Franciji, nekoč perspektiven smučarski skakalec. Posnetek hudega padca pa v času uspehov kroži po spletu.

Športna kariera trenutno najbolj aktualnega kolesarja Primoža Rogliča se je začela v smučarskih skokih, s katerimi je leta 2006 in 2007 kot mladinec na ekipnih svetovnih prvenstvih osvojil tudi srebrno in zlato kolanjo. S skoki pa je končal šele pred osmimi leti in se leta 2013 pričel profesionalno ukvarjati s kolesarstvom. Njegovo zimsko kariero pa je zaznamoval tudi hud padec leta 2007 v Planici, ki v času uspehov v kolesarstvu vedno zaokroži med oboževalci in poznavalci kolesarstva.

Primož je trenutno sicer na najboljši poti, da letošnji Tour De France zaključi v rumeni majici in tako osvoji najbolj prestižno trotedensko kolesarsko dirko. Na drugem mestu mu sledi Slovenec Tadej Pogačar, ki ima 57 sekund zaostanka, na tretjem pa Kolumbijec Lopez z minuto in šestindvajsetimi sekundami zaostanka.

prejšnji članek
Kdo je mišičnjak ob Challetu Salletu?
Svet slavnih
Kdo je mišičnjak ob Challetu Salletu?
naslednji članek
Igralec zaradi Najinih mostov preoblikoval telo
Zdravje
Igralec zaradi Najinih mostov preoblikoval telo