nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Lučka iz MasterChefa zaslovela s tortami

28. 9. 2020; 07.00
Avtor: Vesna Meško
kotnik

Lučka Kotnik foto: POP TV

Od tedaj, ko smo jo spremljali v najbolj slavni kuhinji, se je življenje Lučke Kotnik iz Kisovca povsem spremenilo. A nič ni padlo iz neba, le s trdim delom in neusahljivo voljo ji je uspelo, da je iz ustvarjalnice slastnih butičnih piškotkov zrasla pekarna, ki po vsej Sloveniji slovi po izvrstnih tortah in barvitih slaščicah za prav vse okuse.

Simpatična Lučka Kotnik, ki je minulo leto tekmovala v šovu MasterChef Slovenija, je po šovu pošteno zavihala rokave. Sprva je vrata svoje dišeče ustvarjalnice odprla z jasno začrtano idejo, da bo pekla slastne domače piškote, danes pa Lučko iz Kisovca poznamo zlasti po tortah, katerih dober glas je več kot presegel deveto vas.

»Ko sem odprla pekarno, sem načrtovala, da bom ustvarjala zdrave, lepe in okusne sladice za vsak žep. Torej, da si nekaj odličnega lahko privoščijo vsi, ne le tisti z debelimi denarnicami. Izkazalo pa se je, da moje torte obožujejo tudi tisti z debelimi denarnicami in da ceno nekaterih drugih največkrat določa njihovo znano ime in ne kvalitetne sestavine. Moja mala pekarnica tako pridno raste v znano pekarno po celi Sloveniji. Še sama včasih začudeno pogledam od kje povsod pridejo po mojo torto ali piškotke,« je zadovoljna Lučka, katere butične slaščice so del ponudbe številnih trgovin in kavarn.

Lučka Kotnik foto: Marko Vavpotič, M24.si

'Moje delo je moje poslanstvo'

A pot do uspeha kakopak ni bila lahka. Kotnikova se zaveda, da zagotovo ne bi žela uspehov, če se na to pot ne bi podala resno in odgovorno. »Potrebno je veliko truda, neprespanih noči, odpovedanih dopustov in predolgih delavnikov, a povem vam, da je ob pogledu na veselje slavljencev vse to še kako vredno,« se smeji srčna pekarica, ki ji ob strani trdno stoji soprog, s katerim skupaj dopolnjujeta vse bolj bogato in pestro ponudbo butičnih slaščic.

»Ja, sanje se mi uresničujejo, jih je sicer toliko, da še ne vse, mi je pa lepo, ko vidim, kako se moje življenje odvija. Z možem resnično veliko delava, kar seveda pomeni, da imava za naju premalo časa, pa vendar drugače ne znava. Po naravi sva deloholika, poleg tega pa rada drugim lepšava praznovanja. Ni mi žal, da sem izbrala to pot, čeprav je težka, pa verjamem, da bi jo še enkrat,« pokima Lučka in nam ob koncu zaupa še eno zanimivost.

Če se svet ne bi znašel v težki situaciji, ki so jo zaznamovali ukrepi in omejitve, bi danes Lučko znova spremljali na televiziji. »Z našo lokalno televizijo smo načrtovali kuharsko oddajo. Izvedbo smo za enkrat opustili, a ob prvi priložnosti bom nadaljevala v tej smeri, saj mi lastna oddaja predstavlja zares močno željo.«

A dokler ne bo mogoče uresničiti teh sanj, se bo še naprej posvečala svojemu pisanemu vrtiljaku idej, ki privablja še tako zahtevne sladokusce. Slaščičarska mojstrica namreč ustvarja vse od nostalgičnih slaščic pa do modernih umetnin, ki si jih lahko privoščijo tudi tisti s prehranskimi omejitvami.

Lučka Kotnik in soprog s tortico, ki sta jo izdelala za hčerkin 6. rojstni dan. foto: Osebni arhiv

Lučka Kotnik foto: Osebni arhiv

prejšnji članek
Svetlana Cigoj ni več videti tako
Svet slavnih
Svetlana Cigoj ni več videti tako
naslednji članek
Nekdanja slovenska mis razkrila ime novorojenčice
Svet slavnih
Nekdanja slovenska mis razkrila ime novorojenčice