nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Bradley Cooper izbral to igralko

30. 9. 2020; 12.00
Avtor: STA / V.M.
Bradley Cooper

Bradley Cooper foto: Profimedia

Igralka Carey Mulligan bo v glasbeni drami Maestro, ki jo za Netflix pripravlja Bradley Cooper, odigrala ženo Leonarda Bernsteina Felicio. Cooper bo poleg režije prevzel tudi vlogo slavnega ameriškega skladatelja in dirigenta. To bo zanj druga filmska režija po prvencu Zvezda je rojena.

Novi Cooperjev film po pisanju hrvaške tiskovne agencije Hina, ki se sklicuje na poročanje specializirane revije Hollywood Reporter, že težko pričakujejo. Ne bo pa le strogo biografski film, saj bo pokrival 30-letno obdobje, v katerem bodo scenaristi pripovedovali o zapletenih odnosih med Bernsteinom in njegovo ženo, čilsko igralko Felicio Montealegre, od trenutka, ko sta se leta 1946 srečala na zabavi. V 25-letnem zakonu so se jima rodili trije otroci, Jamie Bernstein, Alexander Bernstein in Nina Bernstein Simmons.

Igralec in režiser Cooper je skupaj z Joshom Singerjem napisal tudi scenarij, poleg režije pa podpisuje še produkcijo. Film že pripravlja in pri tem tesno sodeluje z Bernsteinovimi otroki.

"Navdušeni smo nad tem, da bo Carey Mulligan igrala našo mamo v filmu Maestro. V film bo lahko nedvomno zvesto prenesla materino edinstveno kombinacijo duhovitosti, topline, elegantne lepote in globokih čustev," je povedal Jamie Bernstein.

Cooper pa je pojasnil, da igralkino kariero spremlja že odkar igra v britanskih gledališčih. "Carey me je pritegnila takoj, ko sem jo pred mnogimi leti opazil na deskah, ki pomenijo življenje, in od takrat njenih nastopov ne izpuščam. Vesel sem, da imam priložnost sodelovati s tako nadarjeno, a tudi izjemno drago osebo, kot je Carey," je povedal.

Leonard Bernstein (1918-1990) je bil eden najslavnejših ameriških dirigentov in skladateljev. Dirigiral je skoraj vsem večjim ameriškim orkestrom, od leta 1958 do leta 1969 pa je bil glasbeni direktor Newyorške filharmonije. Nastopal je tudi kot operni dirigent in koncertni pianist. Svetovno slavo si je pridobil z muzikali, med katerimi je najbolj znan Zgodba z zahodne strani, ki je doživel tudi filmsko različico.

prejšnji članek
Lasje lahko izpadajo tudi zaradi stresa
Zdravje
Lasje lahko izpadajo tudi zaradi stresa
naslednji članek
Natalija Kolšek poročena že 25 let
Svet slavnih
Natalija Kolšek poročena že 25 let