gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo
Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača semena, kaj bo z avtohtonimi sortami?

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ameriški igralec podlegel številnim strelnim ranam

5. 10. 2020; 05.00
Avtor: K.M.
Thomas Jefferson Byrd

Thomas Jefferson Byrd foto: Profimedia

Okoliščine umora še preiskujejo, znano je le, da je bil 70-letni igralec večkrat ustreljen v hrbet.

V ameriškem mestu Atlanta so zgodaj v soboto našli umorjenega 70-letnega Thomasa Jeffersona Byrda, ki je po poročanju policije podlegel strelom v hrbet. Zaigral je v sedmih filmih Spikea Leeja, med njimi v Kdo vodi igro? (1998). Režiser je Byrdovo smrt javnosti razkril na Instagramu z objavo o "tragičnem umoru našega dragega brata".

Lokalna policija je potrdila, da so se policisti malo pred drugo uro zjutraj odzvali na klic o ranjeni osebi in našli v hrbet ustreljenega igralca, ki so ga proglasili za mrtvega. Dodatnih informacij niso razkrili, preiskava še vedno poteka.

Byrd se je rodil 25. junija 1950 v mestu Griffin v zvezni državi Georgia. Študiral je na zasebni fakulteti Morris Brown College, magistriral pa je na zasebni univerzi California Institute of the Arts. Svojo igralsko pot je začel leta 1992 z vlogo v policijski TV seriji In the Heat of the Night, nastopil pa je tudi v sedmih Leejevih filmih, poleg omenjenega še v filmih Dilerji (1995), Get On The Bus (1996), Bamboozled (2000), Red Hook Summer (2012), Da Sweet Blood Of Jesus (2014) in Chi-Raq (2015). Nazadnje je zaigral v filmu Freedom's Path v režiji Bretta Smitha, ki še ni doživel premiere.

Poleg filmskih in televizijskih vlog je nastopal tudi v gledališču. Za nastop v gledališki predstavi Ma Rainey's Black Bottom, v kateri je po pisanju britanskega The Guardian zaigrala tudi Whoopi Goldberg, je bil leta 2003 nominiran za nagrado tony. Igralsko se je udejstvoval vse do svoje smrti.

prejšnji članek
40-letna Ana Klašnja zapeljuje v kopalkah
Svet slavnih
40-letna Ana Klašnja zapeljuje v kopalkah
naslednji članek
Hujšajmo s slastno azijsko kuhinjo!
Zdravje
Hujšajmo s slastno azijsko kuhinjo!