Tara R Svet24.si

Primer male Tare, ki so jo po enem letu našli na ...

rešilec Svet24.si

V Mariboru odjeknila eksplozija, poškodovana ena ...

Mitja Okorn Svet24.si

Avtor dokumentarca o covidnih bolnikih "v šoku"

igor zorcic bobo1 Reporter.si

Igor Zorčič bo ustanovil stranko do konca leta, ...

20210610-01064860 Necenzurirano

Lepo je biti minister Dikaučič #kolumna

sonja-plešnar Njena.si

'Vem, zakaj me ljudje obtožujejo, da sem ...

iztok cop luka spik m24 Ekipa24.si

Neee! Je to res on? Nekdanji slovenski šampion je...

Ameriški igralec podlegel številnim strelnim ranam
| K.M.

Ameriški igralec podlegel številnim strelnim ranam

Thomas Jefferson Byrd, Profimedia

Okoliščine umora še preiskujejo, znano je le, da je bil 70-letni igralec večkrat ustreljen v hrbet.

V ameriškem mestu Atlanta so zgodaj v soboto našli umorjenega 70-letnega Thomasa Jeffersona Byrda, ki je po poročanju policije podlegel strelom v hrbet. Zaigral je v sedmih filmih Spikea Leeja, med njimi v Kdo vodi igro? (1998). Režiser je Byrdovo smrt javnosti razkril na Instagramu z objavo o "tragičnem umoru našega dragega brata".

Lokalna policija je potrdila, da so se policisti malo pred drugo uro zjutraj odzvali na klic o ranjeni osebi in našli v hrbet ustreljenega igralca, ki so ga proglasili za mrtvega. Dodatnih informacij niso razkrili, preiskava še vedno poteka.

Byrd se je rodil 25. junija 1950 v mestu Griffin v zvezni državi Georgia. Študiral je na zasebni fakulteti Morris Brown College, magistriral pa je na zasebni univerzi California Institute of the Arts. Svojo igralsko pot je začel leta 1992 z vlogo v policijski TV seriji In the Heat of the Night, nastopil pa je tudi v sedmih Leejevih filmih, poleg omenjenega še v filmih Dilerji (1995), Get On The Bus (1996), Bamboozled (2000), Red Hook Summer (2012), Da Sweet Blood Of Jesus (2014) in Chi-Raq (2015). Nazadnje je zaigral v filmu Freedom's Path v režiji Bretta Smitha, ki še ni doživel premiere.

Poleg filmskih in televizijskih vlog je nastopal tudi v gledališču. Za nastop v gledališki predstavi Ma Rainey's Black Bottom, v kateri je po pisanju britanskega The Guardian zaigrala tudi Whoopi Goldberg, je bil leta 2003 nominiran za nagrado tony. Igralsko se je udejstvoval vse do svoje smrti.