nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Rene Žunič: Bes in smeh krvnikov brez obraza

6. 10. 2020; 10.00
Avtor: V.M.
Nejc Rek in Rene Žunič

Izredno priljubljeni slovenski gejevski par, javnosti poznan pod imenom Rainbow Kings, je pred kratkim praznoval leto dni skupnega življenja. V tem času sta se Nejc Rek in Rene Žunič srečala tako z d foto: Osebni arhiv

Mineva natanko eno leto od odmevnega homofobnega napada na Reneja Žuniča, ki se mu je zaradi neznanih napadalcev življenje obrnilo na glavo. Zakaj je roka pravice obvisela v zraku? Bodo tisti, ki imajo moč, dovolili, da se po besnem napadu krvnikom sladko smeji?

Rene Žunič je razočaran in jezen, ker dogodek, v katerem bi lahko izgubil življenje, tudi po enem letu ostaja brez končnega epiloga. Čeprav njegovi krvniki še vedno nimajo obrazov in primer tiho tone v pozabo, Rene ne želi izgubiti vere v pravico. Kakšno sporočilo daje njegova zgodba vsem tistim, ki verjamejo, da lahko sodijo ljudem, ki ljubijo drugače?

Rene na oddelku intenzivne nege v murskosoboški bolnišnici. foto: Osebni arhiv

»Ne vem zakaj je preiskava obtičala in se ne premakne naprej, saj bi že bil čas, da bi v enem letu našli storilce, ki so mi naredili škodo, ki jo še danes občutimo vsi. Še vedno iščemo odgovore, ki jih preprosto ni,« je žalosten Rene, ki je življenje po svojih močeh postavil nazaj na ustaljene tirnice. Vrnil se je namreč na delovno mesto, v službi marljivo dela, doma pa predano opravlja očetovsko in partnersko vlogo.

A posledice napada niso izginile, njegovo zdravstveno stanje ni takšno kot poprej, ko je bil aktiven in zdrav mlad moški. »Od napada naprej imam še vedno nočne more, vsake toliko časa čutim bolečino oziroma pikanje v ledvici, spremlja me bolečina v rebrih, v nogi čutim mravljince,« pojasnjuje Rene in zaključuje, da bi vsi skupaj lažje nadaljevali z življenjem, če bi napadalce dosegla roka pravice.

Nejc s partnerjem Renejem in njegovim sinom Renejem Ryanom foto: osebni arhiv

Morda vas zanima še:

Kaj vam za danes napovedujejo zvezde?

prejšnji članek
Tanja Žagar iskreno o razmerju s 15 let starejšim
Svet slavnih
Tanja Žagar iskreno o razmerju s 15 let starejšim
naslednji članek
Slovenska plesalka: morala sem čez bolečino in negotovost
Svet slavnih
Slovenska plesalka: morala sem čez bolečino in negotovost