Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Darja Zgonc in Edi Pucer že 25 let del informativne oddaje

13. 10. 2020; 07.00
Avtor: K.M.
Edi Pucer, Darja Zgonc, Petra Kerčmar, Jani Muhič

Osrednji voditelji 24UR foto: Urša Premik

Oddaja 24UR se približuje pomembnemu jubileju. Kmalu bo minilo četrt stoletja, odkar vedno znova uvaja sodobne trende informativnega programa v Sloveniji. Že vse od začetka pa sta na nek način del oddaje tudi Darja Zgonc in Edi Pucer.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja 24UR je z gledalkami in gledalci že vse od prvega dne programa POP TV, 15. decembra 1995. S svojim nastopom je naznanila novo obdobje televizijskih informacij v Sloveniji. Sveže ideje, voditeljski pari, dinamičen pristop, atraktivna grafična podoba ter razgiban studio jo že od vsega začetka delajo drugačno in prijetno za ogled.

Domači in tuji prispevki so v oddaji 24UR vselej predstavljeni z več prizorišč, vsebinsko so podkrepljeni s številnimi izjavami. Neposredni pogovori in komentarji gostov v studiu, grafični prikazi in izpostavitev pomembnih dejstev, pogovori z dopisniki ter javljanje novinarjev s prizorišč dogajanj v živo pa že ves čas delovanja veljajo za zaščitni znak dnevnoinformativne oddaje 24UR.

Darja Zgonc in Edi Pucer, danes osrednji voditeljski par, oblikujeta ekipo 24UR že vseh petindvajset let, prej v uredniški ter novinarski vlogi in sedaj v voditeljski. Petra Kerčmar in Jani Muhič pa svoje dvajsetletno ustvarjanje POP TV kot voditeljski par tesneje obeležujeta zadnjih sedem let.

Tjaša Slokar Kos, direktorica in odgovorna urednica informativnega programa ob prelomnem jubileju izpostavlja: »Forma oddaje je pomembna za njeno privlačnost, a za ekipo urednikov, novinarjev, voditeljev in drugih sodelavcev uredništva je in bo verodostojna vsebina vedno brezkompromisno na prvem mestu. Uredništvo se zaveda pomena timskega dela, prenosa znanja, stalne potrebe po izobraževanju in mentorskem delu. 24UR je preplet mladostne zagnanosti in izkušenj, svežih idej začetnikov in preudarnega napredka tistih, ki so tukaj že vse od njenih začetkov.«

prejšnji članek
Tanja Žagar uslišala sinovo željo
Svet slavnih
Tanja Žagar uslišala sinovo željo
naslednji članek
Plestenjak z Muro zaenkrat nima nadaljnjih načrtov
Svet slavnih
Plestenjak z Muro zaenkrat nima nadaljnjih načrtov
#obraziavenija
obraziavenija