stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Neodobravanja zaradi igralke, ki bo upodobila Kleopatro

13. 10. 2020; 09.00
Avtor: STA/ V.M.
filmo-hedy2

Gal Gadot foto: Profimedia

Izraelska igralka Gal Gadot naj bi v filmu, ki nastaja pod okriljem studia Paramount v režiji Patty Jenkins, upodobila slovito egipčansko kraljico Kleopatro. Novica je v filmskem svetu naletela na številna neodobravanja zaradi vprašanja, zakaj niso za upodobitev egipčanske vladarice izbrali igralke z arabskim poreklom.

Zamisel za film, za katerega je scenarij napisala Laeta Kalogridis, je bila prav igralkina, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Izraelska igralka Gal Gadot, ki je zaslovela kot Čudežna ženska oziroma superjunakinja v franšizi Wonder Woman, bo v biografski drami zaigrala Kleopatro, ki so jo tudi sicer v filmski zgodovini večinoma upodabljale igralke bele polti. Med njimi so bile Claudette Colbert, Vivien Leigh in slovita Elizabeth Taylor, so spomnili pri dpa. Pri Gal ljudje vidijo največji problem v tem, da kljub temu, da je Izrael zgodovinsko gledano arabska država, standardno arabščino priznavajo kot uradni jezik, igralka dejansko nima arabskega porekla. Njena družina namreč izhaja iz rodu evropskih judov. So namreč aškenaziski judi, ki prvotno izhajajo iz Poljske, Avstrije, Nemčije in Češke. Če pa pogledamo bolj globje v zgodovino te judovske veje, pa lahko ugotovimo, da gre v resnici za eno izmed prvotnih judovskih verskih prepričanj, ki izhaja ravno iz področja arabskega sveta. 

Kleopatra VII. je bila zadnji vladar iz makedonske Ptolemajske dinastije. Sedem egipčanskih kraljic se je imenovalo Kleopatra, a najbolj znana med njimi je bila zadnja. Ker še danes ni povsem znana identiteta Kleopatrine matere, tudi njena etničnost ostaja neznanka, še piše dpa.

prejšnji članek
Horoskop: Ne bodite nehvaležni do svojih dobrih stvari
Horoskop
Horoskop: Ne bodite nehvaležni do svojih dobrih stvari
naslednji članek
Tanja Žagar uslišala sinovo željo
Svet slavnih
Tanja Žagar uslišala sinovo željo