nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Sebastian se vrača 20 let po začetku kariere

20. 10. 2020; 12.00
Avtor: K.M.
sebastian, hocem to nazaj

YouTUbe Hočem to nazaj foto: YouTUbe Hočem to nazaj

Nekdanji glasbeni idol, danes pa lastnik uspešne plesne šole, Sebastian, se s svojim prvim hitom vrača na glasbeno sceno.

Energija mladega Sebastiana na odru je navdušila Slovenijo in tako je takrat čez noč postal eden najbolj priljubljenih glasbenikov pri nas! Pesem je osvojila vse radijske in televizijske lestvice, prav tako istoimenski album, ki je izšel le nekaj mesecev kasneje.


Album je bil na lestvici najbolje prodajanih albumov kar devet mesecev in je osvojil platinasto naklado! 20 let po izidu uspešnice in ob praznovanju okroglega rojstnega dne se je Sebastian odločil ovekovečiti spomin na lepe čase s predelavo skladbe 'Hočem to nazaj' v modernejše plesne ritme in posneti retrospektivno video zgodbo.

"Z idejo o remiksu 'Hočem to nazaj' sem se igral že kar nekaj časa nazaj, a sem bil ves čas bolj zadržan, ker nisem vedel, ali bom zadevo, ko bo čas za to, tudi dejansko začutil do te mere, da bi se je lotil. No, ko smo 23. septembra letos točno na obletnico mojega prvega nastopa objavili posnetek premiere, je bil odziv tako številčen, da ni bilo dvoma: projekt Hočem to nazaj! 2020 Remix se mora zgoditi in mora se zgoditi prav zdaj - v teh kaotičnih časih, ko vsi potrebujemo malo pobega v preteklost, v nek drug svet brez skrbi - ker v nas še živi goreč spomin, ko skupaj smo bili, imeli smo vse, ljubezen, raj, zdaj hočemo to nazaj! Sicer sem na pesem tudi sam izjemno čustveno navezan, ker mi je močno zaznamovala življenje in ga speljala na čisto druge tire od načrtovanih. Tako 23. 9. vsako leto praznujem mini rojstni dan," je o predelavi pesmi in novem videospotu povedal Sebastian. 

Poslušajte novo različico velike uspešnice in si oglejte popolnoma nov videospot: 

Bo nadaljeval v glasbeni industriji? "Nove glasbene zgodbe sem vedno puščal odprte - nikoli nisem rekel ne ne ne da. Še vedno ostajam velik entuziast nad glasbo v najširšem pomenu besede: preko muzikalov, glasbenih odrov, plesnih nastopov. Glasba je vedno bila in vedno bo nerazdružljiv del mojega karakterja in zelo sem odprt za nova glasbena sodelovanja, ideje, projekte. Moj kruh danes v nobenem kontekstu ni vezan na glasbo, zato se je res lotevam izključno skozi prizmo nekih novih lepih spominov, izkušenj in poznanstev. Ni lepšega, kot ustvarjati nekaj, kar ti je v čisti užitek, in prav to je tudi bistvo remiksa 'Hočem to nazaj!'. Toliko lepih spominov sem zbral s to pesmijo in drugimi - dajmo jih še nekaj več, kajti prav spomini nam bodo na stara leta pomenili največ. Ne bomo se spominjali, koliko smo delali ali zaslužili, temveč kje smo bili, kaj videli, s kom smo nekaj doživeli in kako smo se ob tem počutili."

prejšnji članek
Nevidna bolezen, ki povzroča krhke kosti
Zdravje
Nevidna bolezen, ki povzroča krhke kosti
naslednji članek
ZOE evolve: evolucija športne mode
Zdravje
ZOE evolve: evolucija športne mode