stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ljubica Mlinar: Dom in glava morata biti prečiščena

25. 10. 2020; 05.00
Avtor: Revija Zvezde Lady
ljubica mlinar 1

Ljubica Mlinar foto: Revija Zvezde Lady

Ljubica Mlinar je simpatično dekle, ki je nekdaj rado delilo srečo v žrebanju lota, danes pa kot terenska novinarka oddaje Dobro jutro skrbi za lepa jutra gledalcev.

Zase pravi, da je komunikativna, odprta, iskrena, pozitivna, vztrajna. »Za nekatere torej tudi trmasta,« se nasmeji. In kako ohranja nasmeh na obrazu? »Pravijo, da se po jutru dan pozna, zato ga najraje začnem s pozitivno mislijo. Slišalo se bo morda obrabljeno, a zdi se mi pomembno, da se zavedamo, kaj imamo, in smo za to tudi hvaležni. Dobre stvari lahko vidimo že v malenkostih. Letos sem bila recimo vesela in hvaležna za vse jagode, ki so zrasle na mojem vrtu. Seveda, resnično življenje je tako, da smo tudi kdaj žalostni in jezni. Pri sebi opažam, da je to največkrat povezano s sodobnim časom, družbo in tem, kam gremo. Želim si, da bi vsi videli, da smo na splošno kot družba lahko še boljši.«Veliko ji pomenita red in organiziranost, zato ne preseneča dejstvo, da je imela v oddaji svoj kotiček, imenovan Redoljubica.

»Kot redaktorica in novinarka načrtujem, kličem goste, pišem iztočnice, montiram sliko, pripravljam grafiko in ne vem, kako bi bilo videti, če ne bi imela pri sebi urejenih stvari. Plan oddaje bi bil verjetno kar kaotičen in nihče ne bi vedel, kaj delamo.« Pri tem se navdihuje po japonski pisateljici in gurujki pospravljanja ter urejanja Marie Kondo.

»Marie je povzročila, da marsikdo gleda na pospravljanje z drugega zornega kota. Ko začneš enkrat pospravljati po njeni metodi, ugotoviš, da to ne deluje le na tvoj dom, ki je mimogrede zelo hitro pospravljen, temveč tudi na glavo, misli. Česar ne potrebujemo, odstranimo in ostane le bistveno. Dom in glava sta prečiščena, če se lahko tako izrazim. Po pospravljanju imam občutek, da bolje diham.«

prejšnji članek
Ljubezen po domače: Zakaj si Franc želi ob sebi gospodinjo?
Resničnostni šovi
Ljubezen po domače: Zakaj si Franc želi ob sebi gospodinjo?
naslednji članek
Kako delati pod pritiskom, brez da bi izgoreli?
Zdravje
Kako delati pod pritiskom, brez da bi izgoreli?