palestina
Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c
Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 milijonov evrov, tožbe in ovadbe padle

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Slovenska skupina za videospot porabila več kot pol leta

4. 11. 2020; 05.00
Avtor: K.M.
KiNG FOO_foto_Max_Petac1

KiNG FOO foto: Max Petač

KiNG FOO predstavljajo videospot v obliki risanke za novo pesem We could.

Člani zasedbe KiNG FOO premierno predstavljajo kratki 3D film za pesem We could, še eno presenečenje z novega albuma.
Futuristični video podpira metaforo besedila in prikazuje obdobje spremembe zavrnjenega robotka. Na oddaljenem pritlikavem planetu premaga svoje strahove, se sooči s sabo in se zave, da je vreden popolnega življenja kljub svojim hibam, zaradi katerih je bil zavržen. V življenju nas vedno vodi in podpira naša duša, ki v videu igra vlogo sovice in v besedilu zastopa refren: "We could not grow if we were perfect, but perfection we are, when we see where we are".

Glasba z svojo dinamiko, godalnim orkestrom in vokali, skupaj z videom, ki povzdigne in vas spodbudi k razmišljanju, predstavlja epsko, skoraj junaško vrnitev k sebi kot združitev s samim seboj. Hkrati pa pošilja sporočilo vsem, ki so sredi svoje duhovne spremembe, tako individualno kot kolektivno.

"V trenutku velike, kaotične transformacije planeta, je edino kar lahko spremenimo naš pogled: če gledamo z očmi priložnosti, se bodo priložnosti pojavile same," pravijo KiNG FOO, močan štiričlanski bend, ki vedno znova preseneti z globokim sporočilom.

Za videopodobo je poskrbel Matej Sušnik - režiser in basist skupine KiNG FOO, si je za video vzel več kot pol leta. Kličejo ga mladi Spielberg. Zanimivo je, da video vsebuje cca. 6300 sličic (frame-ov) in da je obdelava za vsak frame trajala od nekaj sekund do 18 minut, za 3-4 sekunde videa pa je računalnik potreboval tudi po 6 ur. Robotek, protagonist 3D risanke, je bil inspiracija za vsako minuto Matejevega truda, saj se v njem ali v takšnem notranjem procesu rasti lahko najdejo vsi ljudje.

Za glasbo in aranžba pesmi We could je tudi tokrat poskrbel Rok Golob, za besedilo pa pevka skupine Aleksandra Josić. 

prejšnji članek
Ali tekmovalci šova MasterChef vnaprej poznajo svoje naloge?
Resničnostni šovi
Ali tekmovalci šova MasterChef vnaprej poznajo svoje naloge?
naslednji članek
4 naravni triki za čiščenje rje s posode
Svet slavnih
4 naravni triki za čiščenje rje s posode