Natasha Diddee
Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, zdaj je umrla

jv_0
Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja T-2

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Intervju Žan MasterChef: Družina vedno na prvem mestu

13. 11. 2020; 08.00
Avtor: K.M.
Žan Milosavljević

Masterchef Slovenija foto: Tomo Jeseničnik

Veliki zmagovalec šova MasterChef in favorit številnih gledalcev Žan Milosavljević je za nas spregovoril o izkušnji, ki ja za njim, o tem, kdo je izmed preostalih kazal največji potencial za zmago in tudi o tem, ali je svojo samozavest kdaj zaigral.

Čestitam. Verjetno se vsi letošnji gledalci strinjajo s tem, da ste si zmago najbolj zaslužili. Kako na svojo pot v šovu gledate sami?
Ne vem sicer, če se vsi strinjajo s tem da sem si zmago najbolj zaslužil jaz, pomembno je da so v meni potencial videli sodniki ter da sem sam verjel vase od same začetka. Pot do zmage je bila zelo dolga in naporna. Bilo je veliko neprespanih noči zaradi razmišljanja o novih izzivih in kreacijah. V šov sem vstopil samozavestno in tako nadaljeval vse do zmage. Nikoli do sedaj še nisem občutil takšnega adrenalina v kuhinji kot v trenutku, ko se je začel odštevati čas. Minute v kuharskih izzivih so se zdele kot sekunde. Nora in nepozabna izkušnja.

Kljub temu, da ste zmagali, bi naredili kaj drugače?
Pri prvem kuharskem izzivu bi ponev za pripravo mesa na ogenj postavil 5 minut prej ter si za pripravo izbral enostavnejšo jed z manj komponentami. Pri ostalih izzivih sem se odrezal odlično in ne bi spremenil ničesar.

Sladice niso vaš največji adut, čeprav ste dokazali, da se znajdete tudi na tem področju. Kako težavna je bila zadnja in odločilna sladica?


Zadnja sladica mi je predstavljala največji izziv v celotnem tekmovanju. Sladic ne pripravljam s takšnim veseljem kot slane jedi, kar pa ne pomeni da nisem vešč v pripravi le teh. Priznam, da bi raje pripravljal sladico po Karimovem receptu kot da sem jo moral kreirati sam. S finalno sladico sem bil zelo zadovoljen, prav tako tudi sodniki. Med pripravo sladice sem si vsake toliko malo zapel in s tem preusmeril misli od bolečin zaradi poškodovanega prsta. Na finalno sladico sem še posebej ponosen.

Žan Milosavljevič foto: Voyo

Tisti, ki smo spremljali celoten šov, smo opazili, da ste se na začetku celo ujeli z Jernejo, kasneje pa ste odkrito pokazali, da vam njen način kuhanja in obnašanja ni najbolj všeč. Kakšni so vajini odnosi danes?
Na začetku sem se ujel z vsemi, saj smo se šele spoznavali. Kasneje sem uvidel kdo ustreza mojemu karakterju in načinu komunikacije. Sem zelo družaben in komunikativen , obenem pa imam rad svoj mir zato sem se včasih malo odmaknil od dogajanja. Celoten šov sva se razumela popolnoma v redu, prikazani komentarji pa so posledica tekmovalnosti med nami. Jerneja je super človek, iskrena, direktna, človek na mestu in nimam proti njej čisto nič. Občasno se še vedno kaj slišiva.

Pa s preostalimi tekmovalci? S kom ste se najbolj ujeli, ste s kom ohranil prijateljski odnos?


V šovu sem se največ družil z Jernejo in Kajo Jurač, saj smo bili sostanovalci. Velikokrat se nam je pridružil tudi Žiga. Dobro sem se razumel tudi z Izo, Kristino in Kajo Balentič. Od prej izpadlih tekmovalcev sem se dobro razumel tudi z Evo, Petrom, Mojco in Miho.
Po zaključku šova se še vedno občasno družim z Žigom, z ostalimi sotekmovalci pa smo občasno na vezi preko socialnih omrežij.

Ali si je po vašem mnenju, če gledamo na celotno sezono, kdo finale zaslužil bolj kot obe Kaji. Če da, zakaj in kdo?
V finalu sem sebi ob boku od samega začetka videl samo Kajo Balentič. Njeni krožniki niso bili vedno vrhunski, sem pa pri njej opazil potencial in veliko mero kreativnosti.

Vedno ste delovali zelo samozavestno glede svojega znanja, ste bili tudi v resnici tako prepričani vase, ali ste si želeli, da to verjamejo drugi (sotekmovalci, sodniki, gledalci …)?
Če ne bi verjel vase se ne bi prijavil v šov. Je pa res, da sem večkrat malo napihnil mojo samozavest ter s tem sotekmovalcem nagnal malo strahu v kosti. Nisem pokazal, da je bilo tudi mene včasih malo strah izzivov. Vsak človek je zmotljiv in vsi delamo napake, na mojo srečo so mi bili skoraj vsi izzivi pisani na kožo, če ne pa sem se jih lotil vsaj z veliko mero spoštovanja.

Kdo od letošnje zasedbe bi po vašem mnenju lahko uspel v svetu kulinarike?


V svetu kulinarike tudi po šovu vidim Kajo Balentič. Predlagam ji, da sledi svojim sanjam, se ne ustraši novih izzivov in se ne omejuje pri kreativnosti. Z veseljem bi še kdaj sodeloval z njo v kuhinji in pripravil kakšno dimljeno mesno specialiteto.

Za nami je že kar nekaj sezon MasterChefa, tekmovalci in zmagovalci pa so šli vsak po svoje. Nekateri so še vedno prepoznavni, na druge smo pozabili. Kako boste prepoznavnost in zmago izkoristil vi? Kaj boste naredil drugače?
S svojo karizmo, empatijo in kulinaričnimi kreacijami si želim ustvariti kariero v svetu gastronomije. Moja želja je, da bi v svojem foodtrucku pripravljal specialitete in bi ljudem s tem privabljal nasmeh na obraz. Prepoznavnost ne bom gradil zgolj na zmagi v Masterchef-u pač pa se bom še naprej dokazoval z dobrimi in domiselnimi jedmi po katerih želim biti prepoznaven še dolgo po zaključku šova. Želim, da je temelj moje prepoznavnosti dovršena a hkrati preprosta in dostopna kulinarika. Ali se bom obdržal na kulinaričnem parketu ali ne je odvisno od moje kreativnosti in iznajdljivosti, ki mi ju nikoli ne manjka. Verjel sem v svoj uspeh v Masterchefu in ga tudi dosegel, sedaj pa verjamem v moj preboj v kulinarične vode. V življenju ne počivam na lovorikah pač pa vedno trdo delam za uresničitev svojih ciljev. Zaupam vam lahko, da pospešeno delam na projektu v uspeh katerega močno verjamem. Projekt bo kmalu ugledal luč sveta, do takrat pa budno spremljajte moj instagram profilu (žan_milosavljevic), kjer vas bom obveščal o aktualnem dogajanju glede mojih aktivnosti in ostalih projektih na katerih delam.

MasterChef foto: Pop Tv

Imate že svoj posel povezan s kulinariko. Želite delati na promociji tega, ali se želite usmeriti še kam? 


Trenutno bo moj fokus zagotovo usmerjen v kulinariko, poleg tega pa bom oboževalcem ponudil tudi nekaj drugih zanimivih produktov. Idej mi ne zmanjka, prav tako tudi energije in kreativnosti ne, tako da grem s polno paro novim izzivom naproti. 

Že tekom oddaji ste naredil veliki 'bum' s svojimi picami. Od kje ideja in želja po takšni obliki dostave? Kakšni so odzivi?
Pice so moja velika strast že od nekdaj. Rad jih pripravljam, še rajši pa jem. Priprava pic je bila sprva samo zabava, ko pa so me ljudje začeli spraševati kje jih lahko naročijo in sem testo dodelal do perfekcije, pa sem svoje pice z veseljem ponudil tudi ostalim ljubiteljem pic. S ponosom lahko trdim, da je zame in za večino ljudi, ki so jih poskusili, to daleč najboljša pica, ki smo jo kadarkoli jedli. Najbolj posebno jo naredi prav skrbno pripravljeno testi ter izbrane sestavine v zanimivih kombinacijah. Pri hrani dam ogromno na kakovost.

Kaj pa svet medijev in estrade. Vas vleče tudi v te vode, ali je vaš fokus usmerjen izključno v kulinariko?
V kolikor sem bom v svetu medijev in estrade počutil dobro, bom z veseljem tudi del tega. V kolikor bom na ta način lahko izrazil sebe ter dodatno povečal prepoznavnost moje blagovne znamke ter sebe je to zagotovo dodaten bonus. Med šovom sem se »razgalil« tako, da vsi ki želijo sodelovati z mano točno vedo kaj lahko pričakujejo, kar se mi zdi zelo pozitivno za obe strani. Kot že rečeno, ni me strah novih izzivov, ravno nasprotno, veselim se vsega novega, vsega še nepoznanega. Odprt sem za najrazličnejša sodelovanja s katerimi se bom poistovetil in izrazil.

Kakšen je Žan, ko ni v kuhinji? V eni oddaji si se nekoliko bolj odprl in pokazal, da je družina na prvem mestu. Se motim?
Žan je tako v kot izven kuhinje nasmejan, zabaven, osredotočen, kreativen, iznajdljiv, hiter, odločen, samozavesten… Nič se ne motite, družina in prijatelji so bili zame vedno na prvem mestu. Zanje sem vedno pripravljen narediti vse, jim pomagati v vsakem trenutku in to moji najbližji vedo. Zame najbolje izkoriščen čas predstavlja kvalitetno druženje z družino in prijatelji ob dobri hrani in pijači – to me vodi tudi pri ustvarjanju novega projekta, ki sem ga poimenoval kar Family&Friends.

prejšnji članek
Okronali Taro Zupančič: 'Počaščena in hvaležna sem …'
Svet slavnih
Okronali Taro Zupančič: 'Počaščena in hvaležna sem …'
naslednji članek
Poporodna nočna mora voditeljice Lee Mederal
Svet slavnih
Poporodna nočna mora voditeljice Lee Mederal