stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Whoopi Goldberg slavi 65 let

13. 11. 2020; 09.00
Avtor: STA
whoopi goldberg

. foto: .

Ameriška igralka, televizijska voditeljica, komičarka in pisateljica Whoopi Goldberg danes praznuje 65 let.

V svoji karieri je zaigrala v številnih celovečercih, med njimi v Vlomilcu iz leta 1987, Telefonu iz leta 1988, Jumpin' Jack Flash iz leta 1986 ter v glasbeni komediji Nune pojejo iz leta 1992. Vlogo nune je zaradi velikega uspeha prvega filma odigrala še enkrat leto kasneje, filma pa sta ji zagotovila mesto med igralkami z najvišjim zaslužkom tistega časa.

Na njeno ljubezen do znanstvenofantastične serije Zvezdne steze je močno vplivala temnopolta igralka Nichelle Nichols, ki je v seriji igrala vlogo Nyote Uhure. Whoopi Goldberg je kasneje nastopila v televizijski seriji Zvezdne steze: Naslednja generacija producenta Gena Roddenberryja, ki je bila na sporedu med letoma 1987 in 1994.

Whoopi Goldberg foto: Profimedia

Je tudi vokalistka in tekstopiska, politična aktivistka, pisateljica in voditeljica pogovornih oddaj. Je ena redkih zvezdnikov, ki je dobila v roke televizijsko nagrado emmy, glasbeno nagrado grammy, gledališko nagrado tony, za vlogo v filmu Barva škrlata pa je prejela tudi oskarja. Prejela je tudi britansko filmsko nagrado bafta in dva zlata globusa. Za nagrade emmy je bila nominirana kar 27-krat, slavila je dvakrat.

Leta 2006 je v intervjuju za The New York Times razkrila, da ime Whoopi prihaja iz šaljivega pripomočka za spuščanje vetrov whoopee cushion. "Ko nastopaš na odru, nimaš časa, da bi šel na stranišče in zaprl vrata. Če te torej malce napenja, moraš to spustiti ven. Ljudje so mi pravili, da sem kot whoopee cushion, in od tod moje ime," je dejala.

Whoopi Goldberg foto: Profimedia

Od leta 2007 je ena izmed moderatork pogovorne oddaje The View. Kot voditeljica in komičarka je znana po svoji neposrednosti in kontroverznih komentarjih, ki so nemalokrat poželi neodobravanje javnosti, med njimi tisti, glede rasizma Mela Gibsona in posilstev v Hollywoodu.

Oktobra je v oddaji The Late Late Show with James Corden potrdila, da so v teku pogovori o tretjih pojočih nunah. Nadaljevanje preteklih uspešnic pri Disneyju sicer napovedujejo že več let.

whoopi goldberg foto: revija zvezde

Whoopi Goldberg

Whoopi Goldberg foto: Profimedia

prejšnji članek
Horoskop: Dajte fokus popolnoma nase
Horoskop
Horoskop: Dajte fokus popolnoma nase
naslednji članek
Tako aktivna in disciplinirana je Metka Albreht
Svet slavnih
Tako aktivna in disciplinirana je Metka Albreht
#nasazenazenska
nasazenazenska