Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Filma Vesna in Sreča na vrvici še vedno navdušujeta

18. 11. 2020; 10.00
Avtor: STA
poletni-sreca

Sreča na vrvici foto: Revija Vklop

Na Slovenskem tednu filma največ zanimanja pritegnila Vesna in Sreča na vrvici.

Slovenski teden filma s sloganom Mislimo film, podprimo film! je letos potekal na daljavo od 8. do 13. novembra. Pri Slovenskem filmskem centru (SFC) so izpostavili slovenske mladinske filme nekoč in danes, šole pa so si na individualnih zaprtih projekcijah lahko ogledale šest izbranih filmov. Največ zanimanja sta požela Vesna in Sreča na vrvici.

V šolah so letos v okviru Slovenskega tedna filma predvajali film Vesna (1953) v režiji Františka Čápa, film Grajski biki (1967) v režiji Jožeta Pogačnika, digitalno restavrirano različico Sreče na vrvici (1977) v režiji Janeta Kavčiča in tri novejše filme: Gremo mi po svoje (2010) Mihe Hočevarja, Razredni sovražnik (2013) Roka Bička ter Pojdi z mano (2016) Igorja Šterka.

Filme si je, kot navajajo pri SFC, skupno ogledalo več kot 900 oseb, od tega sta največje zanimanje pritegnila legendarna Vesna in Sreča na Vrvici.

V sklopu Slovenskega tedna filma so se pri SFC 8. novembra pridružili praznovanju petega Evropskega art kino dneva, ki je namenjen praznovanju kina in raznovrstnosti evropskega filma. V Sloveniji se mu že od začetka pobude pridružujejo kinematografi Art kino mreže Slovenije. Letos je praznovanje potekalo s spletnimi prispevki.

prejšnji članek
Horoskop: Uspešni boste pri iskanju skupnih rešitev
Horoskop
Horoskop: Uspešni boste pri iskanju skupnih rešitev
naslednji članek
Ženska, ki se je pri 85-letih spremenila v seksualno boginjo
Svet slavnih
Ženska, ki se je pri 85-letih spremenila v seksualno boginjo