Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ana Roš priskočila na pomoč svojim dobaviteljem

23. 11. 2020; 08.00
Avtor: K.M.
michelin Phaidon color-173

Ana Roš, samouka kuharica, nedvomno eden najvplivnejših in navdihujočih talentov globalnega kulinaričnega prizorišča foto: Zarja Jana

Najboljša kuharica na svetu želi pomagati tistim, ki s svojimi živili oskrbujejo priljubljeno restavracijo.

Hiša Franko in kuharica Ana Roš na slovita zgolj po svetovno priznanih jedeh in kulinariki, ampak tudi po dejstvu, da so živila, ki jih predstavijo na krožniku sveža, domača in predvsem lokalna. Zaradi zaprtja restavracij pa številni kmetije in proizvajalci svojih proizvodov ali živil ne morejo prodati. Zato so se pri Hiši Franko odločili, da pred prazniki pripravijo dobrodelno akcijo, oziroma da ustvarijo sklad, ki bo pomagal najbolj ranljivim kmetom oziroma proizvajalcem v teh časih. " Letos se Hiša Franko osredotoča na obraze, ki stojijo za našo zgodbo v ozadju – male proizvajalce, kmete, nabiralce … Zaradi prekinitve dobavne verige kot posledice zaustavitve javnega življenja jih veliko razmišlja, da bi nehalo delovati. Želimo si, da bi jim lahko pomagali pri pridelani letini, praznjenju sirnih kleteh …," pojasnjujejo in dodajajo tudi nazorni primer dobrodelnega prispevka. 

"Če ste pripravljeni plačati 80 € za paket, ki redno stane 54 €, bo 26 € šlo v ta sklad. Poštnina ni vključena v ceno izdelkov in paketov."

Na spletni strani so tako pripravili nekaj paketov in posamičnih izdelkov s cenami, ki pokrijejo redne proizvodnje stroške. Za vsak izdelek pa lahko po lasni želji ali presoji plačate tudi več, ta denar pa bo šel avtomatsko v sklad. 

Pakete in ponudbo z vso razlago lahko najdete TUKAJ >>KLIKNITE<<.

prejšnji članek
David Beckham se kot nogometna ikona vrača na zelenico
Svet slavnih
David Beckham se kot nogometna ikona vrača na zelenico
naslednji članek
Na koga je ljubosumna Ana Maria Mitič
Življenjski slog
Na koga je ljubosumna Ana Maria Mitič