stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Sašo Avsenik med zvezde izlil čustva

27. 11. 2020; 10.00
Avtor: J.K.
14_saso avsenik 1

Sašo Avsenik foto: pr

Pokojnemu dedku Slavku Avseniku je namenil zapis o večnih sledeh, ki jih pustil za seboj. Ostajajo odtisnjene v času in v njegovem srcu …

Minuli dan bi legendarni Slavko Avsenik dopolnil častitljivih 91. let. Njegov vnuk Sašo Avsenik se je ob spominu na dragega dedka sprehodil po pisanih slikah preteklosti, ki so tudi na njem pustile velik pečat.

Sašo Avsenik foto: splet

»V življenju je še kako pomembno, da imamo prave vzornike. Bil si tisti, ki mi je pokazal prve prijeme in akorde na harmoniki in mi omogočal, da sem lahko vsak dan zvedavo kukal v ne-mejno zakladnico Avsenikovih melodij, za kar sem ti iz srca hvaležen. Ampak nisi mi bil le glasbeni vzor,« je med spletnimi zidovi nagovoril pokojnega deda Sašo in nadaljeval, da je v življenju pomembno tudi to, da ti nekdo z zgledom pokaže, kako se sočloveku pogleda v oči, stisne dlan in ga pozdravi z lepo besedo. 

»Da ti pokaže, kako kljub silnim življenjskim uspehom še vedno ostaneš preprost in dostopen za ljudi. Ata Slavko, vesel sem, da sem lahko poslušal tvoje nauke, nasvete in s tvojim vzorom odraščal v fanta, kasneje moža in očeta, ter zorel kot glasbenik. Vse lepo ti želim! Tja, nad zvezde. In kot pravi viža ... Nikoli ne veš, kdaj se spet srečamo,« je srčen preplet misli zaključil glasbenik.

Morda vas zanima še:

Kaj vam za danes napovedujejo zvezde?

prejšnji članek
Nika Urbas bo poučevala ličenje
Svet slavnih
Nika Urbas bo poučevala ličenje
naslednji članek
Rado Mulej v bolnišnici: 'To so moji bogovi'
Svet slavnih
Rado Mulej v bolnišnici: 'To so moji bogovi'