cg_zdravstveni_domovi
Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali za skoraj milijardo evrov

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ministrstvo Zlatka izpisalo iz razvida kulturnih delavcev

30. 11. 2020; 05.57
Avtor: K.M.
Zlatko

Zlatko foto: Marko Vavpotič, M24.si

Nepričakovana pošta na naslov slovenskega raperja.

Kljub temu, ali se z dejanji raperja Zlatka strinjate ali ne, se mu je danes pripetilo nekaj, česar zagotovo nihče ni pričakoval. Zlatko ima namreč odločbo o tem, da je do 31. julija 2022 samozaposlen v kulturi, ga je danes Ministrstvo za kulturo obvestilo o tem, da so ga iz tega razvida izpisali. 

"Pravijo, da sem v zadnjem letu s svojimi javnimi aktivnostmi in delovanjem bistveni del svojega ustvarjalnega časa namenjal dejavnostim, ki niso povezane z izkazovanjem usposobljenosti za opravljanje kulturne dejavnosti, zaradi katere sem bil vpisan v razvid samozapolsenih v kulturi," pojasnjuje Zlatko in dodaja: "Seveda je to laž, ker sem letos izdal 11. studijski album Julijan Mak v duhu Ivana Cankarja, ki je prebudil v meni socialista, ki se sedaj zaveda, da črke brez dejanj na papirju bledijo in je potrebno v takšnih lasih črke spremeniti v dejanja." Ob tem je na družbenem omrežju objavil tudi odločbo. 

V 4. členu, ki ga v odločbi navajajo, sicer piše, navajamo: 

(1) Kulturne dejavnosti po tem zakonu so vse oblike ustvarjanja, posredovanja in varovanja kulturnih dobrin na področju nepremične in premične kulturne dediščine, besednih, uprizoritvenih, glasbenih, vizualnih, filmskih, avdiovizualnih, intermedijskih in drugih umetnosti na področju založništva in knjižničarstva, kinematografije in na drugih področjih kulture.

(2) V dvomu, ali je posamezna dejavnost kulturna dejavnost po tem zakonu, odloči minister, pristojen za kulturo (v nadaljnjem besedilu: minister).

Pod objavo so se usule številne besede podpore, na odziv ministrstva oziroma vlade zaenkrat še čakamo. 

prejšnji članek
Jasna Kuljaj z novo kariero?
Svet slavnih
Jasna Kuljaj z novo kariero?
naslednji članek
Razkrito, s čim se je čez poletje ukvarjala Zvezdana Mlakar
Svet slavnih
Razkrito, s čim se je čez poletje ukvarjala Zvezdana Mlakar