Rusko veleposlaništvo
Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Umrl je ustanovni član zasedbe Pepel in kri

5. 12. 2020; 01.04
Avtor: K.M.
Tadej Hrušovar - ZA OBREZ

Tadej Hrušovar v studiu Radia Veseljak. foto: Grega Wernig

Po bolezni, ki jo je zapletel tudi koronavirus, se je poslovil Tadej Hrušovar 'Dejvi', avtor pesmi, kot so Dan ljubezni, Dekle iz zlate ladjice, Voda na moj mlin in številnih drugih.

Zasedba Pepel in kri je na uradnem Facebook profilu sporočila, da se je poslovil njihov ustanovni član in avtor številnih pesmi Tadej Hrušovar 'Dejvi'. "Sporočamo žalostno vest, da nas je danes zapustil dragi Tadej Hrušovar. Dejvi, se vidimo zopet." so zapisali ob skupni fotografiji zadnjesestave zasedbe. 

Sandra Zupanc - Sendi ;Tadej Hrušovar, pevec, skupina Pepel in kri;Meta Močnik, pevka, skupina Pepel in kri;Vojko Sfiligoj, skladatelj foto: Mediaspeed

Rojen je bil 5. junija leta 1947, bil član zasedbe Bele vrane po razpadu leta 1975 pa je ustanovil zasedbo Pepel in kri, ki je že prvo leto zastopala Jugosalvijo na Evroviziji s pesmijo Dan ljubezni. Napisal je preko 400 skladb za različne izvajalce, ki so nastopali na številnih zabavnoglasbenih festivalih. Med najbolj znanimi je bilo njegovo ustvarjanje za skupino Hazard.

prejšnji članek
Do kvalitetnejšega življenja s čiščenjem čaker
Zdravje
Do kvalitetnejšega življenja s čiščenjem čaker
naslednji članek
Neža Maurer zdrava in dobre volje
Svet slavnih
Neža Maurer zdrava in dobre volje
#nasazenazenska
nasazenazenska