pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Darja Gajšek obudila pesem Simone Weiss

7. 12. 2020; 01.40
Avtor: K.M.
Darja Gajšek in Goran Šarac

Darja Gajšek in Goran Šarac foto: osebni arhiv

Slovensko pevko in voditeljico Darjo Gajšek je doletela posebna čast, saj je lahko s svojo interpretacijo obudila pesem Simone Weiss, ki je pesem tudi napisala, Božične zvezdice.

Čez nekaj dni bo minilo pet let od smrti legendarne slovenske pevke in ljubljenke slovenskih src Simone Weiss. Le nekaj dni pred tem pa je njen mož Goran Šarac združil moči s slovensko pevko in voditeljico Darjo Gajšek, saj sta včeraj javnosti predstavila Darjino reprezentacijo pesmi Božične zvezdice, ki jo je spisala in pred desetletji odpela ravno Simona. "Pesem, ki je nastala pred desetletji, v pravem pomenu besede ponazarja božič. Govori o miru, družini, veri in upanju v to, da bo vse dobro. In ravno to potrebujemo v teh časih. Božični čas je čas, ko se v miru usedemo z družino, poklepetamo, podelimo lepe misli, se stisnemo ter si povemo, da se imamo radi in da smo drug drugemu največje darilo," je ob tem na družbenem omrežju zapisala Darija. 

Svoje pa je dodal tudi Goran, ki je tudi avtor glasbe, saj je na svojem Facebook profilu zapisal, da po 32 letih s ponosom predstavlja ponovno posneto pesem in dodaja: "V prelepi in doživeti izvedbi Darje Gajšek."

Pesem lahko poslušate spodaj: 

prejšnji članek
80 odstotkom Slovencev primanjkuje vitamina D. Ste med njimi?
Zdravje
80 odstotkom Slovencev primanjkuje vitamina D. Ste med njimi?
naslednji članek
Kako nadomestiti pomemben vitamin D?
Zdravje
Kako nadomestiti pomemben vitamin D?