Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Jana Morelj splezala na najvišji dimnik v Evropi!

10. 12. 2020; 05.00
Avtor: PR
jana-morelj, trboveljski-dimnik, radio-1, pomagam, denis-avdić-show

Jana Morelj foto: Radio 1

Denis Avdić, voditelj jutranjega programa Denis Avdić Showa na Radiu1, je svojim sovoditeljem dal prav posebno nalogo. Jana Morelj, Anja Ramšak in Miha Deželak morajo vsak na svoj način poskrbeti za to, da bo čim več ljudi izvedelo, da 28-urni dobrodelni maraton Radia1.

Potem, ko je to prejšnji teden že storil Denis in to tako, da so bili 4 prijatelji zlepljeni skupaj na jumbo plakatu v središču Ljubljane, je bila naslednja na vrsti Jana. Odločila se je za pogumni in adrenalinski podvig – plezanje na 360 metrov visok Trboveljski dimnik. To je najvišja zgradba v Sloveniji, najvišji dimnik v Evropi in in 7. najvišji dimnik na svetu. In vse to je storila za dober namen.

»Jaz mislim, da bo letošnji maraton naš največji izziv doslej, to bo najbolj naporen maraton. Klima je taka, kot je…imamo ukrepe, omejitve. Ljudje so siti vsega, hkrati so pa stiske še večje. Treba je razbit to negativnost, težko bo, ampak mi to zmoremo. Slovenci znamo stopiti skupaj, ko je to potrebno in pomagati soljudem,« je dejala Jana, ki je po opravljenem podvigu čutila močno zadovoljstvo.

»Občutki, ko plezaš so nori, ko so pod tabo stvari in ljudje vse manjši in manjši. Vmes pridejo bolečine, utrujenost, ampak greš dalje, ker veš zakaj to počneš - za dober namen. Ko pa enkrat premagaš tega »hudiča« se ti zdi, da lahko premagaš vse. Res nepozabna izkušnja. Hvala alpinistoma Milanu Romihu in Boštjanu Potočniku ter Ervinu Renku iz HSE – Energetske družba Trbovlje, ki so nam omogočili varen vzpon,« je zaključila Jana, ki že komaj čaka 22. in 23. december, ko bodo s celotno Slovenijo lahko pošiljali smse POMAGAM1 ali POMAGAM5 na 1919 in tako pomagali socialno šibkim družinam.

Jana Morelj

Jana Morelj foto: Radio 1

prejšnji članek
Lea Sirk objavila fotografijo celotne družine
Svet slavnih
Lea Sirk objavila fotografijo celotne družine
naslednji članek
Kakšno obutev izbrati za dolge sprehode v naravi?
Moda&Lepota
Kakšno obutev izbrati za dolge sprehode v naravi?