stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ana Dežman želi iti naprej

21. 12. 2020; 05.00
Avtor: PR
Ana Dežman

Ana Dežman uživa v imitacijah različnih glasbenikov. foto: Šimen Zupančič

Ana Dežman, uspešna operna pevka in pevka zabavne glasbe, ki je s svojimi fantastičnimi preobrazbami navduševala v priljubljeni oddaji Znan obraz ima svoj glas, te dni predstavlja videospot za svojo novo skladbo "Grem naprej".

Videospot, ki ga je ustvarila produkcijska ekipa Videco, je nekaj posebnega, saj je bil posnet od zadaj naprej. Za snemanje se je Ana namreč celotno skladbo naučila obrnjeno. V slovenščini odpeta in v sodobne ritme odeta pop skladba s primesmi popevke, jazza, r'n'b-ja in Broadwayskih napevov pa je naenkrat začela zveneti bolj kot kaka eksotična etno skladba v nekem neznanem jeziku z drugega konca sveta. Na prizorišču snemanja so tako doneli verzi »Jeeeeerp merg hirdajf mortevz...« tako, da so mimoidoči presenečeno obračali glave, v smehu pravi mlada pevka, ki z družino živi pod Šmarno goro na obrobju Ljubljane.

ana dezman foto: pop tv

Ana v živahni skladbi sicer uspešno pokaže svoje vokalne sposobnosti in lahkotno krmarjenje med različnimi žanri. Pripoveduje o pomenu vztrajanja, zaupanja vase in premagovanja ovir, ki nam jih nastavlja življenje. Ana je za skladbo združila moči z ustvarjalnim triom Žiga Pirnat, Željko Mladenović in Andraž Gliha, ki so avtorji skladbe, Pirnat pa jo je tudi produciral.

Ana Dežman je sicer od leta 2013 zaposlena v SNG Opera in balet Ljubljana kot zboristka-solistka. Nastopa tudi z različnimi komornimi ter džezovskimi zasedbami, s katerimi izvaja sodobno klasično in džezovsko glasbo, slovensko popevko ter slovenske ljudske pesmi. Širši javnosti se je predstavila z uspešnimi nastopi na festivalih, kot so Slovenska popevka, Festival narečnih popevk in EMA. Njena mati je znana slovenska pevka zabavne glasbe Elda Viler.

prejšnji članek
Srce Iris Mulej je zlomljeno
Svet slavnih
Srce Iris Mulej je zlomljeno
naslednji članek
Ideja: Vzpostavite pristne vezi med naravo in ljudmi
Zdravje
Ideja: Vzpostavite pristne vezi med naravo in ljudmi