stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Snowden postal oče

27. 12. 2020; 05.00
Avtor: K.M.
assange snowden

Edward Snowden: »Zdaj sploh ne gre več za Juliana Assangea: ta primer bo odločal o prihodnosti medijev.« foto: Revija Zarja

Znani ameriški žvižgač Edward Snowden, ki se je pred ameriškimi oblastmi zatekel v Rusijo, je postal oče. S soprogo Lindsay Mills sta dobila sina.

37-letni Snowden, nekdanji sodelavec ameriške agencije za nacionalno varnost (NSA), je pobegnil iz ZDA po tistem, ko je leta 2013 novinarjem predal zaupne dokumente, ki jih je pobral s strežnika agencije. Razkril je, kako ZDA množično zbirajo osebne podatke in vohunijo za milijoni civilistov po vsem svetu. Ker mu je v ZDA zaradi izdaje državnih skrivnosti grozil in mu še vedno grozi zapor, je pobegnil v Rusijo, ki mu je podelila azil.

Novico o rojstvu sina je na družbenih omrežjih razkrila njegova žena, ki z njim živi v Rusiji od leta 2014. Na družbenih omrežjih je namreč včeraj objavila skupne fotografije, vidite jih lahko v spodnji galeriji. 

Otrokovo rojstvo je na Twitterju potrdil tudi Snowden, ki je zapisal: "Največje darilo je ljubezen, ki jo deliva." Ob tem pa delil skupno fotografijo s sinom v božično obarvanih oblačilih. Sin bo avtomatsko dobil rusko državljanstvo, zanj pa sta zaprosila tudi novopečena starša. 

prejšnji članek
Kaj Tomiju Megliču (Siddharta) predstavlja ljubezen
Svet slavnih
Kaj Tomiju Megliču (Siddharta) predstavlja ljubezen
naslednji članek
Se sprašujete, kam gre ves vaš denar?
Zdravje
Se sprašujete, kam gre ves vaš denar?
#nasazenazenska
nasazenazenska