zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kako preventivno poskrbeti za kožo po prekrokani noči?

30. 12. 2020; 01.00
Avtor: svet24
novoletna-zabava

Pripravite se na jutro po zabavi foto: Pexles

Ponočevanje se običajno ne konča le z izsušenim grlom in bolečinami v glavi, temveč posledice pusti tudi na koži. Ta je rdečkasta, zabuhla, pod očmi črna, ustnice pa izsušene. Kaj storiti?

Ker ure ne morete zavrteti nazaj, da bi nadoknadili zamujeno spanje, si lahko z nekaj lepotnimi prijemi vsaj osvežite videz. Tako boste tudi po dolgi novoletni zabavi zlahka skrili vse sledi prekrokane noči.

Pripravite se na posledice

Če že veste, da se bo zabava zavlekla, sprejmite previdnostne ukrepe. Na nočno omarico postavite pollitrski kozarec vode in multivitaminsko šumečo tableto. Voda bo pomagala proti dehidraciji, ki jo povzroča uživanje alkohola, medtem ko vitamini (zlasti skupine B) preprečijo da bi alkohol škodoval notranjim organom.

Nasvet: Prav tako učinkovita kot voda sta skodelica zelenega čaja ali kozarec mleka. Mleko telo oskrbi z beljakovinami, vlago in kalcijem, katerega raven se zaradi alkohola nevarno zniža.

Pijte veliko tekočine, najbolje vodo. foto: Dreamstime

Vlaga, vlaga, vlaga

Po dolgi noči je najboljše lepotno darilo, ki si ga lahko daste, veliko tekočine. Pijte vodo ali napitke, ki vsebujejo izvlečke ličija, zelenega čaja, papaje, guave ter vitamine K, E in A. Prav tako si ne pozabite navlažiti kože. Pomaga katerakoli vlažilna krema, četudi jo takoj po prihodu do-mov nanesete kar na naličen obraz (ker ste preutrujeni za čiščenje). Še najboljša pa je krema zoper staranje, saj kožo posvetli.

Zoper podočnjake

V prvo pomoč spada tudi vzglavnik. Če namreč spite brez njega, se neprečiščene telesne tekočine nakopičijo tam, kjer je koža tanjša in mehka, na primer pod očmi.

Še preden si natočite prvi kozarec, pomislite na nasvete, ki vam bodo olajšali jutro. foto: Pexles

prejšnji članek
Ena najboljših smučark na svetu brez sreče v ljubezni
Svet slavnih
Ena najboljših smučark na svetu brez sreče v ljubezni
naslednji članek
Si Nika Zorjan želi lastne družine?
Svet slavnih
Si Nika Zorjan želi lastne družine?