Severni sij, slovenj gradec
Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz Slovenije

1687541884-dsc07123-1687541751687
Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Maja Keuc dokončno zaključila zgodbo z nekdanjim zaročencem

2. 1. 2021; 10.00
Avtor: K.M.
Maja Keuc

Maja Keuc foto: Matic Kremžar

Da je prišla do zaključka, je potrebovala skoraj tri leta in predvsem leto 2020, ki ji je ponudilo globlji vpogled vase. Spoznala je namreč, da mora določene stvari pustiti za sabo.

Pevka Maja Keuc, ki ustvarja pod imenom Amaya, je v letu 2020 vstopila z novo pesmijo Goodbye, ki je v resnici nastala že leta 2018, ko se je končalo njeno razmerje z nekdanjim zaročencem, Švedom Jonahom. Pevka je ni mogla izdati, dokler ni dejansko čutila, da je zgodba zares končana. Za to pa je rabila skoraj tri leta in predvsem leto 2020. "V zadnjih dveh letih sem šla skozi precejšnjo osebno transformacijo, ki pa ne bi bila mogoča, če ne bi skušala biti brutalno iskrena sama s sabo. Zato je tudi glasba, ki je nastala v tem obdobju, na neki način nekompromisna. Ko sem pisala te pesmi, nisem hotela razmišljati ali bo to hit, ali se bo vrtelo na radiu, v kateri žanr spada ...Hotela sem samo izraziti točno tako, kot sem čutila – melodično, lirično in zvokovno. Morala sem se spet povezati sama s sabo," pravi pevka, ki v prihajajoče leto polna novih odločitev in elana. 

Maja Keuc, Goodbye foto: Promocijski material

Maja Keuc, Goodbye foto: Promocijski material

Skoraj zakurila cerkev

Videospot so snemali poleti, v času bolj sproščenih ukrepov. Želeli so ga posneti v enem posnetki in poskusu, kar je pomenilo, da je moralo biti vse popolno. "Hvala bogu smo šele v zadnjem poskusu zavohali tisto, česar smo se najbolj bali. Nekdo je brcnil eno izmed sveč pod zaveso, ki se je vnela s svetlobno hitrostjo in kar videli smo Minoritsko cerkev v plamenih. K sreči smo imeli pri roki dovolj plastenk vode, ki jih nihče ni imel časa spiti, ker smo bili tako osredotočeni na snemanje, da bi čimprej končali. Držanje tako težke kamere tako dolgo pa je res naporno. Vsaka čast Maxu," pa o snemanju z režiserjem Maxom Petačem pravi Maja. 

prejšnji članek
Horoskop: Kako pogasiti spodrsljaje?
Horoskop
Horoskop: Kako pogasiti spodrsljaje?
naslednji članek
Tekmovalki šova Ljubezen na vasi potres porušil hišo
Resničnostni šovi
Tekmovalki šova Ljubezen na vasi potres porušil hišo
#obraziavenija
obraziavenija