Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Božov oče (Šverc komerc) igral v slovenskem filmu

6. 1. 2021; 06.00
Avtor: K.M.
Fabijan Pavao Medvešek. šverc komerc

Fabijan Pavao Medvešek v vlogi duhovnika Boža foto: Šverc komerc

Igralec Fabijan Pavao Medvešek, ki navdušuje v vlogi Boža v hrvaški seriji Šverc komerc (Na granici) je sin priznanega hrvaškega igralca Reneja Medveška.

Mladi 28-letni igralec Fabijan Pavao Medvešek se je s svojo vlogo prikupil slovenskim gledalcem, pred leti pa je v slovenskem filmu igral njegov oče. Rene Medvešek je namreč priznan hrvaški gledališki in filmski igralec, ki je v svoji karieri osvojil številne nagrade in priznanja. Je tudi docent na zagrebški Akademiji dramskih umetnosti. Znan hrvaški igralec pa je tudi Fabijanov stric Sven Medvešek

"Resnično upam, da bova z očetom kmalu delala kaj skupaj, saj mi je to verjetno ena izmed največjih želja," je pred meseci za hrvaške medije povedal zvezdnik serije Šverc komer in dodal, da zase ne misli, da je najboljši igralec v družini. "Vsak od nas ima v sebi nekaj drugačnega, neponovljivega, pa bi bila taka primerjava nepoštena."

Rene Medvešek je pred leti igral tudi v slovenskem filmu Veter v mreži iz leta 1989, ki je bil posnet po romanu Mirana Jarca Novo mesto. Film prikazuje novomeško pomlad leta 1920 skozi perspektivo pesnika Danijela Bohoriča. Medvešek pa je upodobil lik Moše Kamninski/V. Polajnski. 

prejšnji članek
Najstarejša hči Jureta in Alenke Košir vstopila v polnoletnost
Svet slavnih
Najstarejša hči Jureta in Alenke Košir vstopila v polnoletnost
naslednji članek
Priljubljena pevka je že v 7. mesecu nosečnosti
Svet slavnih
Priljubljena pevka je že v 7. mesecu nosečnosti