Challe Salle, Yvonne Dobra karma

Razkrito: tuja lepotica je dekle slovenskega pevca...

Darja Gajšek Svet24.si

Darja Gajšek pogreša televizijo

roman kirn bobo3 Reporter.si

Janša se je v Bruslju nedvoumno postavil na stran...

rešilec, združeno kraljestvo, london, koronavirus Svet24.si

Angleški sev ne samo bolj nalezljiv, temveč tudi...

20210115-01043753 Necenzurirano

"Oče se je okužil v bolnici in umrl. Niso se ...

Capture Odkrito.si

Mračni zakon Christine Ricci

Njena.si

S tem programom v 4 tednih do zavidljive postave!

Hči Paula McCartneyja snema dokumentarni  film
| STA

Hči Paula McCartneyja snema dokumentarni film

Paul McCartney, Promo

Mary McCartney snema dokumentarni film o slavnih londonskih studiih. Film bo vseboval intervjuje z zvezdniki in dokumentiral zgodovino studiev ob njihovi 90-letnici.

Hči Paula McCartneyja Mary McCartney snema dokumentarni film o slavnih londonskih studiih Abbey Road, kjer so svoje pesmi snemali The Beatles, Pink Floyd, Aretha Franklin in drugi. Film z naslovom If These Walls Could Sing (Če bi stene lahko prepevale) bo vseboval intervjuje z zvezdniki in dokumentiral zgodovino studiev ob njihovi 90-letnici.

"Iz časa, ki sem ga preživela v Abbey Road, izvirajo nekateri moji najzgodnejši spomini iz otroštva," je povedala režiserka. "Že dlje časa sem želela povedati zgodbo tega zgodovinskega kraja in ne bi mogla sodelovati z boljšo ekipo, kot so John in studii Mercury, za uresničitev te ustvarjalne ambicije," je dodala.

Film bo produciral prejemnik oskarja John Battsek, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Slavna liverpoolska četverica The Beatles je v studiih Abbey Road posnela svoj predzadnji album in ga naslovila po kraju snemanja. Kultna naslovnica prikazuje, kako člani skupine prečkajo cesto.

Studie Abbey Road je leta 1931 ustanovilo podjetje Gramophone. Nasledila ga je založba EMI, ki jo je leta 2012 kupila založba Universal Music. Ta ima studie v lasti še danes.