Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Hči Paula McCartneyja snema dokumentarni film

13. 1. 2021; 09.00
Avtor: STA
Paul McCartney

Paul McCartney foto: Promo foto

Mary McCartney snema dokumentarni film o slavnih londonskih studiih. Film bo vseboval intervjuje z zvezdniki in dokumentiral zgodovino studiev ob njihovi 90-letnici.

Hči Paula McCartneyja Mary McCartney snema dokumentarni film o slavnih londonskih studiih Abbey Road, kjer so svoje pesmi snemali The Beatles, Pink Floyd, Aretha Franklin in drugi. Film z naslovom If These Walls Could Sing (Če bi stene lahko prepevale) bo vseboval intervjuje z zvezdniki in dokumentiral zgodovino studiev ob njihovi 90-letnici.

"Iz časa, ki sem ga preživela v Abbey Road, izvirajo nekateri moji najzgodnejši spomini iz otroštva," je povedala režiserka. "Že dlje časa sem želela povedati zgodbo tega zgodovinskega kraja in ne bi mogla sodelovati z boljšo ekipo, kot so John in studii Mercury, za uresničitev te ustvarjalne ambicije," je dodala.

Film bo produciral prejemnik oskarja John Battsek, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Slavna liverpoolska četverica The Beatles je v studiih Abbey Road posnela svoj predzadnji album in ga naslovila po kraju snemanja. Kultna naslovnica prikazuje, kako člani skupine prečkajo cesto.

Studie Abbey Road je leta 1931 ustanovilo podjetje Gramophone. Nasledila ga je založba EMI, ki jo je leta 2012 kupila založba Universal Music. Ta ima studie v lasti še danes.

prejšnji članek
Horoskop: Sprejmite nova spoznanja o sebi
Horoskop
Horoskop: Sprejmite nova spoznanja o sebi
naslednji članek
Mlada igralka po seriji Mama niza velike dosežke
Svet slavnih
Mlada igralka po seriji Mama niza velike dosežke