franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

'Leno iz Štorije' spolno nadlegoval znani igralec in profesor igre

2. 2. 2021; 07.58
Avtor: J.K.
ena-žlahtna-štorija

Mia Skrbinac v vlogi Lene. foto: Planet TV

Dramska in filmska igralka Mia Skrbinac je na ljubljansko univerzo vložila prijavo o spolnem nadlegovanju. Slednje se je odvijalo tudi v tistem obdobju, ko smo jo spremljali v priljubljeni seriji Ena žlahtna štorija.

Mia Skrbinac je za TVS razkrila izkušnjo s spolnim nadlegovanjem na fakulteti. Kot pravi, jo je v času študija na ljubljanski Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo dve leti spolno nadlegoval znani igralec in profesor igre. 

Igralka je za oddaji Tednik in Dnevnik na Televiziji Slovenija opisala, da je profesor, ki ga sicer poimensko ne izpostavi, med letoma 2014 in 2016 izvajal psihično in fizično nasilje, tako na urah igre, zapakirano v študijski proces, kot tudi zunaj predavalnice, na hodnikih. "Čakal me je pred vrati toalete, v internem baru Drame, pa še kje," je povedala. Med študijem o tem ni zmogla spregovoriti. Njena tedanja sošolka Sara Lucu je za televizijo potrdila, da se je tako dogajanje res dogajalo.

Mia Skrbinac foto: Revija Zvezde Lady

Igralec Saša Tabaković pričakuje sankcije: "Moje pričakovanje je, da bo akademija prioritetno zaščitila žrtve, da bo zelo dobro ugotovila, kaj se je v resnici dogajalo, in da bodo profesorji, ki so bili v ta pojav vpleteni, sankcionirani."

Mia Skrbinac je prijavo o spolnem nadlegovanju vložila na ljubljansko univerzo. O ovadbi na policijo še razmišlja. Profesorja ne želi poimensko razkriti, ker da njena izkušnja ni izjema.

Mia Skrbinac foto: TVS

Podpora igralskih kolegov

Njeno javno izpoved po poročanju TVS podpirajo nekatere znane igralke in igralci. "Izraba pozicije moči je huda oblika manipulacije in kot taka moralno in etično seveda nesprejemljiva," je poudarila igralka Nataša Barbara Gračner, ki je tudi profesorica na akademiji.

Mio so igralski kolegi podprli tudi na družbenem omrežju, kjer v duhu osveščanja in opozarjanja na problematiko spolnega nadlegovanja poteka gibanje #nisisama. Igralko so doslej podprli: Pia Zemljič, Domen Valič, Iva Bagola, Maša Grošelj in Ana Maria Mitič.

prejšnji članek
Ivjana Banić: »Imam novega ljubimca«
Svet slavnih
Ivjana Banić: »Imam novega ljubimca«
naslednji članek
Barbara iz Sanjskega moškega: Slutil je, da sem noseča
Svet slavnih
Barbara iz Sanjskega moškega: Slutil je, da sem noseča