IMG-20240429-WA0004
Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega grabna usoden plaz

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ana Roš zapustila Slovenijo

7. 2. 2021; 11.00
Avtor: R.T.
chefinja leta1 (2)

Chefinja leta, Ana Roš, Hiša Franko foto: Peter Irman

Sin Svit in hčerka Eva Klara po besedah mame Ane Roš na Zanzibarju živita "preprosto afriško življenje".

Mojstrica kuhanja iz Kobarida Ana Roš je skupaj z družino spakirala kovčke in januarja odpotovala v tropske kraje, natančneje na afriški Zanzibar.

Pred dnevi je na družbeno omrežje Instagram objavila fotografiji dveh deklic in zapisala: "Pravica otrok do otroštva je njihova ustavna pravica. Otroštvo nista samo plaža in zabava. Zaradi šole, obveznosti in dolžnosti otroci rastejo v zdrave in srečne odrasle ljudi. A bolj kot vse, je druženje tisto, ki je značilno za dobro otroštvo. Slovenski otroci so imeli najdlje zaprte šole v Evropi. Svoja sem ugrabila in ju odpeljala na Zanzibar. Živita precej preprosto afriško življenje, zjutraj se izobražujeta na daljavo, nato pa imata možnost izbire. Plavanje, tek na svežem zraku, odbojka na mivki, plaža in prijatelji. Veliko jih je. Končno so spet videti kot zdravi otroci". 

V naslednji objavi pa je sledilcem razkrila, da se je njen sin prehodno pripravljal na mladinsko slovensko prvenstvo v atletiki, ki naj bi se odvilo konec januarja: "Moj sin se je pripravljal na nastop na 400 metrov. Toda stadion je bil decembra zaprt, pozneje pa je snežilo in deževalo. Brez treninga prvi teden, brez treninga drugi in tretji teden. Kako lahko tekmujete, če sploh ne morete trenirati? Nekega dne sem rekla: "Gremo". Dubaj je imel odprta vrata, odprli pa so tudi stadione številnim evropskim atletskim in nogometnim olimpijskim ekipam, tudi mojemu sinu". Ob tem je dodala, da prvenstvo v kateremkoli športu v teh časih v Sloveniji ne bi moglo biti pravično, saj večina športnikov zaradi protikoronskih ukrepov sploh ne more trenirati.

prejšnji članek
Ditka o tem, zakaj je drugačna ...
Svet slavnih
Ditka o tem, zakaj je drugačna ...
naslednji članek
Skrivno življenje Roberta Erjavca
Svet slavnih
Skrivno življenje Roberta Erjavca